avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii utilaje din UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii utilaje din UE

Buna ziua.Doresc sa imi deschid un SRLD, si as vrea sa fac o achizitie a unui utilaj din UE, dar am aflat ca si furnizorul este neplatitor de TVA . Trebuie sa platesc vreo taxa sau impozit pentru ca am facut achizitii din UE si nu am platit TVA-ul in tara respectiva? Sau functioneaza ca la noi in tara, daca nu are TVA nu-l platesc?

Trebuie sa ma inresgistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari chiar daca nu sunt platitor de TVA si fac achizitii fara TVA?

Multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:53, 21 Ianuarie 2014
Nu trebuie nimic. Tranzactiile intre neplatitori nu intra in sfera "ROI", taxe vamale din UE nu exista, TVA nici ata din moment ce amandoi sunteti neplatitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru achizitie intracomunitara jamaykablack jamaykablack Detin o intreprindere individuala neplatitor de TVA, am achizitionat un utilaj agricol (o semantoare 20.000€) prin achizitie intracomunitara, pentru a face ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii - cazuri iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Incerc sa fac o schema pe cazuri din care sa reiasa daca se plateste TVA sau nu pentru achizitii de servicii furnizate pe cale electronica, de ... (vezi toată discuția)