avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela1965

Activitate Gabriela1965

Buna ziua,
De curand, firma noastra a cumparat o licenta software pe care ar dori sa o inchirieze/ comercializeze. In ce cod caen s-ar incadra aceasta activitate? Domeniul de activitate principal este inregistrat la ONRC sub 6201, iar secundar : 6312, 6311, 6209, 6202.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Răspuns la discuția Factura emisa de Elvetia
Multumesc!
Răspuns la discuția Factura emisa de Elvetia
In firma din Romania este actionar unic; este cetatean elvetian si locuieste permanent in Elvetia, nu are nicio locuinta si nu desfasoara niciun fel de activitate in Romania, ca persoana fizica. Serviciile contractate sunt servicii informatice (crearea bazei de date pentru programele care, ulterior, vor fi executate de firma din Romania), iar transferul datelor se face pe cale electronica, deci scutit de TVA. In Conventia cu Elvetia, nu am gasit specificat acest tip de servicii; ar trebui sa le consider ca activitati prestate de un independent? si in acest caz, unde ar trebui platit impozitul? In Romania sau in Elvetia?
Multumesc
Buna ziua,
O firma romaneasca, care activeaza in domeniul IT software, incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica rezidenta (cetatean elvetian) in Elvetia prin care aceasta din urma se obliga sa gaseasca clienti pe teritoriul elvetian. Precizez ca persoana fizica este si actionar in firma romaneasca, dar activitatea lui se desfasoara strict pe teritoriul Elvetiei. Cum este trata aceasta factura? Unde se plateste impozitul? in Romania sau in Elvetia?
Va multumesc anticipat


Multumesc!
Buna ziua,
Datele sunt urmatoarele: o firma romaneasca are ca actionar unic o persoana fizica elvetiana. Dupa depunerea bilantului, el doreste sa-si ridice dividendele aferente anului 2014. Unde se va plati impozitul pentru dividende, in Romania sau in Elvetia? Precizez ca el are domiciliul stabil in Elvetia si nu a locuit niciodata in Romania, iar activitatea firmei se desfasoara exclusiv pe teritoriul Romaniei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns