avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Factura emisa de Elvetia
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Factura emisa de Elvetia

Buna ziua,
O firma romaneasca, care activeaza in domeniul IT software, incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica rezidenta (cetatean elvetian) in Elvetia prin care aceasta din urma se obliga sa gaseasca clienti pe teritoriul elvetian. Precizez ca persoana fizica este si actionar in firma romaneasca, dar activitatea lui se desfasoara strict pe teritoriul Elvetiei. Cum este trata aceasta factura? Unde se plateste impozitul? in Romania sau in Elvetia?
Va multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: Gabriela1965 , utilizator 21:40, 22 Februarie 2014
Depinde de perioada cat sta in elvetia
depinde de cota cat detine
Depinde de valoarea "facturata" - plafonul de tva din Elvetia
depinde de multe.
Va rog mai multe detalii.
In firma din Romania este actionar unic; este cetatean elvetian si locuieste permanent in Elvetia, nu are nicio locuinta si nu desfasoara niciun fel de activitate in Romania, ca persoana fizica. Serviciile contractate sunt servicii informatice (crearea bazei de date pentru programele care, ulterior, vor fi executate de firma din Romania), iar transferul datelor se face pe cale electronica, deci scutit de TVA. In Conventia cu Elvetia, nu am gasit specificat acest tip de servicii; ar trebui sa le consider ca activitati prestate de un independent? si in acest caz, unde ar trebui platit impozitul? In Romania sau in Elvetia?
Multumesc
Din datele prezentate trebuie sa i retineti impozit
Sa i luati un NIF de la fisc si sa declarati pana pe 28.02 anul viitor suma impozitata si impozitul retinut.
" deci scutit de TVA" - scutit de tva este orice export dar daca depasiti plafonul din Elvetia trebuie sa va inregistrati acolo ca platitor de tva si sa virati tva ul statului elvetian.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impozitari dividende Gabriela1965 Gabriela1965 Buna ziua, Datele sunt urmatoarele: o firma romaneasca are ca actionar unic o persoana fizica elvetiana. Dupa depunerea bilantului, el doreste sa-si ridice ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar ContSters79137 ContSters79137 Ofer consultanta unei firme din Elvetia (tara non-UE) pentru niste probleme pe care le are in calitate de actionar la o firma din Romania. Urmeaza sa facturez ... (vezi toată discuția)
Incasare suma mare bani din elvetia antonanton antonanton Buna ziua, un grup financiar din Elvetia m/a mandatat ca sa le gasesc o suprafata mare de teren din Romania. Am mandat, plus contractul de comision, unde se ... (vezi toată discuția)