avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Evitarea dublei impozitari dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Evitarea dublei impozitari dividende

Buna ziua,
Datele sunt urmatoarele: o firma romaneasca are ca actionar unic o persoana fizica elvetiana. Dupa depunerea bilantului, el doreste sa-si ridice dividendele aferente anului 2014. Unde se va plati impozitul pentru dividende, in Romania sau in Elvetia? Precizez ca el are domiciliul stabil in Elvetia si nu a locuit niciodata in Romania, iar activitatea firmei se desfasoara exclusiv pe teritoriul Romaniei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela1965 , utilizator 18:58, 24 Ianuarie 2014
Se duce la fisc romania,(personal sau tu prin procura) ia un NIF primeste dividendele, retii impozit pt ele si le virezi la stat.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa de elvetia Gabriela1965 Gabriela1965 Buna ziua, O firma romaneasca, care activeaza in domeniul IT software, incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica rezidenta (cetatean ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende nerezident cmparaschiv cmparaschiv Avem urmatoarea situatie: un SRL inregistrat in Romania, a avut in ultimii 4 ani profit; are si pe 2013 profit ce va fi repartizat ca dividente; SRL-ul are 2 ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nascut in elvetia claucla claucla buna ziua. eu stau in elvetia cu un croat si nu suntem casatoriti. avem un copil de 10 luni pe care el l-a recunoscut.avem autoritare parentala comuna.eu aici ... (vezi toată discuția)