avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate adir2005

Activitate adir2005

Buna ziua,

Am un var care de doua luni de zile este in Anglia - Londra. Am vorbit la telefon ultima data pe 13-14 aprilie dupa Pasti, dar de atunci telefonul ce il avea , raspunde mesageria in engleza.

Este posibil sa fie arestat? Exista in Anglia (Londra) un portal gen portal.just.ro care poate fi cautat dupa nume?
Va multumesc.
Detin un hectar de teren agricol, la 200 Km de domiciliu, lucru ca imi face imposibil sa il lucrez acel teren.

In fiecare an, ajung de 2-3 ori in acea localitate unde se afla terenul si observ de fiecare data ca terenul agricol este lucrat de catre o persoana, care pur si simplu nu intelege sa nu mai lucreze acel teren.

Unde ma pot adresa cu o declaratie pentru a nu se mai lucra acel teren.?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Inselaciune
grija mare
Poti fi retinut si arestat chiar maine.
Buna seara,

In anul 2011 mama mea a mostenit un teren agricol , acte facute legalizate la notar, mostenire dupa decesul parintilor.

Terenul agricol nu a mai fost lucrat, dar impozitul aferent s-a platit pe anul 2011,2012 si 2013.

In anul 2014, luna martie a vrut sa plateasca din nou impozitul pe teren, functionarii din primaria respectiva spunand ca nu mai are nici un teren, acest teren fiind retrocedat unei familii cu numele X.

Se poate intampla acest lucru, mama mea detine un act cu titlu de propietate din anul 2011, nu a fost chemata la procese, nu figureaza in nici o calitate in nici un fel de proces de la nici o instanta din judetul respectiv.

Este un abuz al primariei respectivei localitatii, sau se poate intampla astfel de lucruri, ma refer cu titlu de propietar perfect valabil din 2011, neanulat de nici o instanta, sa te trezesti ca nu mai esti propietar.

Localitatea in care intampla astfel de treburi, este Silivasu de Campie din judetul Bistrita Nasaud, iar noi locuim in Sibiu.

Dorim sa intentam un proces, chiar si penal, se poate face in Sibiu sau doar in Bistrita?
Considerati ca este un abuz facut de functionarii respectivi, sau este posibil asa ceva in anul 2014. ?

Va multumesc,
Eu locuiesc in Sibiu.

Am fost condamnat anul trecut la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune cu locuri de munca. Eu am fost condamnat si inca o persoana cu aceasi pedeapsa de catre Curtea de Apel Alba.

Acum suntem chemati, amandoi in calitate de martori la o sectie din Bucuresti, de pe strada Fabrica de Gulcoza.

Nu inteleg, ce calitate putem avea noi in calitate de martori, si imi este teama sa nu fie o capcana a politiei sa ne aresteze.

La telefonul primit in citatie, raspunde alta persoana din politie, spunandu-ne ca subofiterul care ne-a citat este in concediu exact pana in data la care trebuie sa ne prezentam noi, respectiv 28 ianuarie.

Pe langa faptul este o cheltuiala si timp pierdut Sibiu-Bucuresti, este posibil sa fim retinuti. Mentionez ca nu s-a mai facut nici o fapta penala de la data condamnariii noastre (+ 4 luni petrecute in Penitenciarul Aiud)
Buna seara,

Am primit o citatie de la Serviciul Investigare a Fraudelor al judetului Ilfov, cu sediul in Bucuresti cum ca, trebuie sa ma prezint in 28.01 la sediul lor din Bucuresti, in calitate de martor intr-un dosar penal.
Eu locuiesc in Sibiu, citatia mi-a venit in Sibiu, nu inteleg ce treaba au cei de la Bucuresti, eu nu am mai fost in Bucuresti din 2012.

Am incercat sa vorbesc telefonic la nr indicat pe citatie, raspunzandu-mi un domn care mi-a spus ca doamna ofitier respectiv este in concediu exact pana saptamana viitoare.

Este posibil sa aiba legatura cu un proces avut anul trecut in calitate de faptuitor eu si inca un prieten, pentru inselarea unor persoane, proces cu sentinta definitiva data de Curtea de Apel de 2 ani cu suspendare fiecare.

Mentionez ca si acest prieten, a primit o citatie pentru aceasi data, exact tot de la Bucuresti si el locuind tot in Sibiu, neavand niciodata treaba prin Bucuresti.

1.Daca ma voi prezenta, exista posibilitatea ca din martor sa devin invinuit sau inculpat?
2.Daca nu ma prezint deloc ce se poate intampla.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri.