avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie martor din Sibiu pentru prezentare in Bucuresti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie martor din Sibiu pentru prezentare in Bucuresti

Buna seara,

Am primit o citatie de la Serviciul Investigare a Fraudelor al judetului Ilfov, cu sediul in Bucuresti cum ca, trebuie sa ma prezint in 28.01 la sediul lor din Bucuresti, in calitate de martor intr-un dosar penal.
Eu locuiesc in Sibiu, citatia mi-a venit in Sibiu, nu inteleg ce treaba au cei de la Bucuresti, eu nu am mai fost in Bucuresti din 2012.

Am incercat sa vorbesc telefonic la nr indicat pe citatie, raspunzandu-mi un domn care mi-a spus ca doamna ofitier respectiv este in concediu exact pana saptamana viitoare.

Este posibil sa aiba legatura cu un proces avut anul trecut in calitate de faptuitor eu si inca un prieten, pentru inselarea unor persoane, proces cu sentinta definitiva data de Curtea de Apel de 2 ani cu suspendare fiecare.

Mentionez ca si acest prieten, a primit o citatie pentru aceasi data, exact tot de la Bucuresti si el locuind tot in Sibiu, neavand niciodata treaba prin Bucuresti.

1.Daca ma voi prezenta, exista posibilitatea ca din martor sa devin invinuit sau inculpat?
2.Daca nu ma prezint deloc ce se poate intampla.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: adir2005 , utilizator 01:40, 22 Ianuarie 2014
In conformitate cu noile modificari si restructurari ale structurilor ANAF,comisariatele garzii financiare si alte structuri fiscale locale au fost desfiintate,fiind infiintate numai unitati regionale,respectiv in tara vor exista un numar redus de unitati
Modificarile la nivel organizatoric ale ANAF,au interesat si comisariatul garzii financiare si alte autoritati
Actualmente departamentul pentru lupta antifrauda DLAF ,legislativ urmeaza sa asigure, sa sprijine si sa coordoneaze indeplinirea obligatiilor ce revin Romaniei privind protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene, in conformitate cu prevederile art.325 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene.
DLAF se afla abia in faza de organizare,va detine unitati regionale si nu locale cum avea comisariatul garzii financiare,respectiv se va ocupa de marii evazionisti...
Pentru alte informatii [ link extern ] ... /

1-In lipsa informatiilor relevante ,este hazardat a emite raspuns referitor la posibilitatea schimbarii calitatii dv
2-Daca nu va prezentati,riscati sa suportati consecintele legale,aplicare amenda,aducere cu mandat
Se poate sa va chema ca martor si sa ajungeti invinuit.
De aceea si aveti dreptul de a merge insotit de avocat.

Daca nu va prezentati pot veni sa va ia de acasa.
Pot insa sa va mai citeze din nou si sa nu vina.
Depinde cat se grabesc cu respectivul caz.
Eu locuiesc in Sibiu.

Am fost condamnat anul trecut la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune cu locuri de munca. Eu am fost condamnat si inca o persoana cu aceasi pedeapsa de catre Curtea de Apel Alba.

Acum suntem chemati, amandoi in calitate de martori la o sectie din Bucuresti, de pe strada Fabrica de Gulcoza.

Nu inteleg, ce calitate putem avea noi in calitate de martori, si imi este teama sa nu fie o capcana a politiei sa ne aresteze.

La telefonul primit in citatie, raspunde alta persoana din politie, spunandu-ne ca subofiterul care ne-a citat este in concediu exact pana in data la care trebuie sa ne prezentam noi, respectiv 28 ianuarie.

Pe langa faptul este o cheltuiala si timp pierdut Sibiu-Bucuresti, este posibil sa fim retinuti. Mentionez ca nu s-a mai facut nici o fapta penala de la data condamnariii noastre (+ 4 luni petrecute in Penitenciarul Aiud)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatea nationala antifrauda natasucaosmin natasucaosmin Cu o rugaminte, la ce perioada poti fi verificat de aceasta autoritate nou infiintata, ca si firma? Unde as putea vedea ce conditii trebuie indeplinite pentru ... (vezi toată discuția)
Sesizare garda financiara cocco cocco Buna ziua, va rog sa-mi spuneti unde as putea sa reclam o firma din Bucuresti pentru ca nu mi-a eliberat bon fiscal? O adresa de mail sau corespondenta, va ... (vezi toată discuția)
Administratia financiara, acelasi lucru cu anaf? WriTor WriTor Va salut! Trebuie sa fac o documentatie ,iar aceasta presupune, printre altele, o adeverinta de venit de la ANAF pe ultimele trei luni si,optional,dar necesara ... (vezi toată discuția)