avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate oanaepreda

Activitate oanaepreda

Divortul si tranzactia au facut obiectul aceluiasi dosar. Divortul s-a solutionat la primul termen, in 14.12.2009, (fiind divort acord) iar in ceea ce priveste impartirea bunurilor instanta a disjuns cauza, partajul constituind acum, un dosar nou, care va avea termen la data de 18.01.2010, si, asa cum deja, am scris, ni s-a pus in vedere sa precizam valoarea bunurilor cuprinse in tranzactie, si sa timbram la valoare, adica 3% din valoarea acestora. Eu am platit pt capatul de cerere privind impartirea bunurilor prin trazactie taxa de 19 lei. Dvs ce taxa de timbu ati platit pt tranzactie?
In urma unui divort, partile doresc sa isi lamureasca si situatia bunurilor comune.
Mentionez faptul ca fostii soti s-au inteles amiabil si au incheiat o tranzactie cu privire la modul in care inteleg sa isi imparta bunurile si datoriile din timpul casatoriei.
Se depune la judecatoria competenta cerere prin care se solicita instantei sa ia act de tranzactia incheiata intre soti si sa pronunte o hotarare de expedient. Cererea de timbreaza cu 19 lei si 0,30 lei timbru judiciar fiind motivata in drept si pe art. 23, alin 2 indice 1 din Legea nr. 146/1997, privind taxele de timbru.
Instanta ia in discutie aceasta cerere si pune in vedere partilor sa precizeze valoarea bunurilor cuprinse in tranzactie si sa plateasca 3% din valoarea lor.
Fata de cele aratate mai sus, va adresez rugamintea de a-mi raspunde totusi care este taxa de timbru care ar trebui platita in cazul in care, asa cum am precizat s-a incheiat tranzactie intre parti, iar in masura in care aveti practica judiciara in acest sens, v-as fi recunoscatoarea daca mi-ati putea trimite si mie. Va multumesc
Intr-un articol aparut prin luna februarie 2006, pe AVOCATNET, d-na/d-ra Ana Cioriciu dezbatea problema promovarii in grad, a functionarilor publici, ca urmare a finalizarii studiilor de masterat sau doctorat. Recitind O.G 6/2007, care reglementeaza salarizarea functionarilor publici, am observat ca art. 9, alin 2 ar putea prevede o astfel de promovare. In vederea respectarii legii, am facut o adresa, de fapt institutia unde lucrez a facut o asemnea adresa catre A.N.F.P., prin care solicitam acordarea avizui in vederea transformarii postului pe care sunt incadrata, din gradul asistent in gradul principal. Surpriza a venit cand acesta institutie ne-a raspuns, spunandu-ne ca art. 9, parca, din Legea nr. 188/1999, prevede ce clase sunt la nivelul functiilor publice, iar ca urmare a terminarii studiilor de masterat nu se poate infiinta o alta clasa.Deci un raspuns care nu avea nici in clin nici in maneca cu ceea ce noi am cerut. Am incercat sa explic cat mai pe scurt problema, iar acuma vine intrebarea din partea mea si as avea mare nevoie de ajutorul vostru. Ati mai intalnit o astfel de situatie? Aveti vreo hotarare a instantei cu privire la ea ? Daca da va rog foarte mult sa mi-o transmiteti si mie. Va multumesc