In urma unui divort, partile doresc sa isi lamureasca si situatia bunurilor comune.
Mentionez faptul ca fostii soti s-au inteles amiabil si au incheiat o tranzactie cu privire la modul in care inteleg sa isi imparta bunurile si datoriile din timpul casatoriei.
Se depune la judecatoria competenta cerere prin care se solicita instantei sa ia act de tranzactia incheiata intre soti si sa pronunte o hotarare de expedient. Cererea de timbreaza cu 19 lei si 0,30 lei timbru judiciar fiind motivata in drept si pe art. 23, alin 2 indice 1 din Legea nr. 146/1997, privind taxele de timbru.
Instanta ia in discutie aceasta cerere si pune in vedere partilor sa precizeze valoarea bunurilor cuprinse in tranzactie si sa plateasca 3% din valoarea lor.
Fata de cele aratate mai sus, va adresez rugamintea de a-mi raspunde totusi care este taxa de timbru care ar trebui platita in cazul in care, asa cum am precizat s-a incheiat tranzactie intre parti, iar in masura in care aveti practica judiciara in acest sens, v-as fi recunoscatoarea daca mi-ati putea trimite si mie. Va multumesc
buna ziua!
paratajul bunurilor comune se poate face fie pe cale amiabila, fie pe cal de instanta dc partile nu se intelg.
daca dvs spuneti ca va intelegeti, atunci de ce mai mergeti la judecatorie?
faceti partajul la notar, si nu platiti nicio taxa de timbru.
Avlil, oamenii pun si problema ca in acea reclama : Scump domne', scump, dincolo era mai ieftin !
Cred ca ar trebui sa apara o reclama : Gatis domne', gratis, de ce sa dam 2 lei?!
Divort
IRINA38
Buna ziua,
sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi ... (vezi toată discuția)