avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme tranzactie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme tranzactie

Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca trebuie sa formuleze o cerere si sa plateasca 3% din valoarea bunurilor. Cine stabileste valoarea acestora? ce fel de cerere trebuie scrisa?Unde platesc aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:53, 20 Septembrie 2010
In cazul in care aveti tranzactie nu se mai plateste taxa de timbru de 3% din valoarea bunurilor.
In mod normal taxa ar trebui achitata mai inainte de termenul de judecata.
Incercati sa va prezentati la termen si sa achitati taxa in ziua judecatii daca instanta va insista pe acest aspect.

Nu inteleg totusi un lucru.Nu ati vorbit cu avocatul dvs?

avocat Claudiu Lascoschi
de fapt pe citatie scrie asa " veti preciza cerea sub aspectul identificarii si evaluarii bunurilor ce fac ob. cap. de cerere avand ca obiect partaj bunuri comune, veti timbra cu taxa judiciara de timbru in val. de 3% din valoarea masei partajabile si timbru judiciar corespunzator, sub sanct. susp. cf. art. 155.1 cpc, respectiv sub sanct. anularii cap. de cerere mentionat."
actiunea deschisa este divort si tranzactie , nu partaj. unde si ce suma trebuie platita?
multumesc
Depuneti tranzactia pana la primul termen de judecata si astefl veti fi scutiti de plata taxei de timbru....in situatia in care platiti taxa de timbru si de depune tranzactia la primul termen solicitati restitirea taxei de timbru achitata...
cand este vorba de partajarea bunurilor comune, taxa de timbru se plateste indiferent ca partile depun tranzactie de partaj .
va trebui sa redactati tranzactia de partaj cu mentionarea masei partajabile si respectiv sa platiti acea taxa de timbru pana la primul termen de judecata fixat .
daca solicitati, taxa de timbru vi se va restitui.
se plateste la trezoreria de sector sau la cec in contul instantei care judeca dosarul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri imobile (terenuri si o casa) prin hotarare judecatoreasca dromaderu0105 dromaderu0105 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema - dupa moartea tatalui am facut succesiunea (eu, fratele si mama - sotia defunctului) in ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)
Partaj - taxa de 3 % din valoarea bunurilor partajate loanabelciu loanabelciu Va rog sa-mi spuneti: cei 3 % se platesc la ceea ce se contesta ? Exemplu: in cazul unui apartament, instanta va atribui 50 % uneia din parti si 50 % ... (vezi toată discuția)