avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura divort comun acord Judecatoria 2
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura divort comun acord Judecatoria 2

Am o mare rugaminte.
1. Spune-ti-mi si mie daca la depunerea cererii de divort prin acord trebuie sa fie ambii soti de fata?

2. Am citit pe site-ul judecatoriei sectorului 2 (in sectorul 2 avem domiciliul) ca sunt anumite zile cand se primesc cererile de divort. E adevarat? Sau ma pot duce in orice zi?

3. Pot plati taxa de timbrula cec-ul din Tribunal?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:33, 12 Aprilie 2010
1Trebuie sa fie ambii soti prezenti.Chiar si la termen.

2.In orice zi.

3.Platiti la CEC-ul mdin incinta Judecatoriei sectorului 2.

4.Vedeti ca trebuie sa aveti si redactata cererea de divort prin acord.Acest lucru il poate face un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua,

Am depus cererea de divort. Ne intelesesem cum sa impartim bunurile si n-am mai scris nimic despre asta in cererea de divort. Dar ne-am dat seama ca, in timpul casatoriei, eu am cumparat cu mama un teren. Si se pare ca sotia mea are dreptul la jumatate din partea mea. Noi ne intelegem si am vrea sa facem o tranzactie. O putem depune direct la termen? Daca completam cererea, mai ramane divort de comun acord? Ca nu vrem sa scrie in hotarare vina vreunuia dintre noi.

Multumesc
Da, completati cererea de divort direct la primul termen cu cerere de partaj, timbrata. Apoi depuneti si semnati tranzactia pe bunuri.
Da, ramane divort prin acord, ca divortul e divort si partajul e partaj.
Puteti sa-l faceti chiar si separat, dar daca tot v-ati inteles... Oricum, rareori divortul influienteaza partajul si invers.

Claudiu, esti tare, doar nu era sa mearga oamenii sa depuna o cerere pe care nu o aveau redactata, ce dumnezeu... adica au intrebat de depunere, cred ca stiau ca trebuie sa o aiba la ei... zic eu... :bow:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

1Trebuie sa fie ambii soti prezenti.Chiar si la termen.

2.In orice zi.

3.Platiti la CEC-ul mdin incinta Judecatoriei sectorului 2.

4.Vedeti ca trebuie sa aveti si redactata cererea de divort prin acord.Acest lucru il poate face un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi



Imi puteti spune va rog care sunt taxele judiciare de timbru actuale si ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar actual pentru un divort de comun acord. Eu stiam ca taxa de timbru este 39 lei si timbrul judiciar are valoare de 0,3 lei ( 3000 de lei vechi) insa nu sunt sigura ca au ramas tot asa si in prezent.
Va multumesc!
Tot in legatura cu divortul de comun acord as vrea sa stiu daca dupa ce depunem actele ne vine citatie acasa sau nu mai este nevoie de ea si ni se da termen pe loc?

Alte discuții în legătură

Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Divort lml lml Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca se poate cat costa un divort de un cetatean american, fara domiciliu comun, nu am locuit niciodata impreuna, nu avem ... (vezi toată discuția)