avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Liliana80

Activitate Liliana80

Discuție Donatie bani
Buna ziua
Mama mea mi a donat banii pentru a cumpara un apartament in care ea are uzufruct viager.
Poate sa imi ia donatia de bani s au sa imi strice actele de la apartament ? Eu sunt proprietara.
Răspuns la discuția ILEGALITATE?
Multumesc pentru raspunsuri.
Totusi am o nelamurire,daca eu sunt in strainatate ,cum as putea sa ai fac mutatie fetei mele daca nu am acel act de proprietate ...se poate printr.o procura ?
Discuție ILEGALITATE?
Buna ziua,
As vrea sa ma lamuriti la cateva intrebari:
1. Eu sunt proprietara apartamentului iar mama mea are uzufructul viajer ,si nu vrea sa ai o ia in spatiu pe fica mea ...(eu fiind in strainatate) dar este in acelasi timp si tutorele fetei. Intrebarea este: ce pot face ( nu vrea sa imi de.a actul de proprietate) cum as putea sa ai fac buletinul de 18 ani daca nu am actul casei ?
2. Daca are uzufructul viajer mama mea, poate sa ma dea in judecata pentru a si recupera apartamentul? (apartamentul este cumparat de mine printr.o donatie de bani din partea ei.)
Multumesc anticipat!
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Asistenta sociala a cerut decăderea din drepturi iar ei au fost citați sa declare. Tatal minorei nu a venit doar mama , si ea a fost de acord sa i se încredințeze minora bunicii materne. Doar atat . Bunica nici nu a fost citata, a intrat minora a declarat ca vrea sa stea la bunica materna. A venit decizia ca este ca tutore bunica si atat, nimic m ai mult .
Mulțumesc.
Buna ziua.
Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt obligați să plătească pensie alimentară ? Si daca tatăl minorei nu vrea sa plătească ce se poate face ? Menționez faptul ca el este in Italia si nu stim adresa, doar bunicii paterni știu unde locuiește...poate fi obligat prin lege sa plătească? M ai are un copil in Italia din a doua căsătorie.
Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Refuz de plata pensie alimentara
Pana acum platea bunicii paterni din banii lor dar cum s au saturat si nici nu cred ca m ai are contact cu fiul , au spus ca nu vor sa m ai plateasca .
Răspuns la discuția Refuz de plata pensie alimentara
Stiu ca munceste in Italia si are nevasta si un copil din a doua casatorie si masina pe numele lui. Nu stiu daca este cu acte legal angajat.
Buna ziua.
As dori o lămurire intr.un caz daca se poate sa ma ajute cineva. O familie are o fata minora de 17 ani, ambii parinti in strainatate , despartiti legal. Minora se afla sub tutoria bunicilor materni pentru ca li sa luat tuturia bunicilor paterni din motiv grav. Tatal minorei are custodia dar acum ambii parinti trebuie sa plateasca pensie , dar tatal minorei nu mai vrea sa plateasca de o luna. Nu are cum demonstra venitul tatalui in strainatate legal. Intrebarea este ..ce putem face si daca legea il obliga sa plateasca minimul din Romania? In caz ca nu plateste , se poate face ceva, se deschide caz penal ptr abandon ?
Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Uzufruct viager
Dar daca este donatie de bani pentru a cumpara apartamentul , mama mea ar avea dreptul sa elimine contractul ca sa recupereze banii donați ...s au există o cale legală pentru a ma lasa fără apartament ?
Mulțumesc.