avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ILEGALITATE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ILEGALITATE?

Buna ziua,
As vrea sa ma lamuriti la cateva intrebari:
1. Eu sunt proprietara apartamentului iar mama mea are uzufructul viajer ,si nu vrea sa ai o ia in spatiu pe fica mea ...(eu fiind in strainatate) dar este in acelasi timp si tutorele fetei. Intrebarea este: ce pot face ( nu vrea sa imi de.a actul de proprietate) cum as putea sa ai fac buletinul de 18 ani daca nu am actul casei ?
2. Daca are uzufructul viajer mama mea, poate sa ma dea in judecata pentru a si recupera apartamentul? (apartamentul este cumparat de mine printr.o donatie de bani din partea ei.)
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana80 , utilizator 19:14, 27 Octombrie 2015
1. Contractul de vanzare cumparare (actul dvs de proprietatea) poate fi obtinut in copie legalizata de la notarul care l-a autentificat sau de la OCPI copie simpla.
2. Poate sa va dea in judecata dar asta nu inseamna ca va si castiga. Nu poate recupera ce nu a fost al ei niciodata (apartamentul) iar pentru revocarea donatiei motivele sunt putine si strict reglementate de codul civil (trebuie vazut daca a fost sau nu cu sarcina, cazuri de ingratitudine etc)
Multumesc pentru raspunsuri.
Totusi am o nelamurire,daca eu sunt in strainatate ,cum as putea sa ai fac mutatie fetei mele daca nu am acel act de proprietate ...se poate printr.o procura ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. ... imaghiar imaghiar Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. Pot să recuper apartamentul înapoi,dacă ea nu își face datoria față de mine? (vezi toată discuția)
Anulare donatie ioanaDD ioanaDD BUNA ZIUA.SOACRA MEA AFACUT ACT DE DONATIE PE SOT RESPECTIV CUMNATAIN2004 CU DREPT DE UZUFRUCT VIAJER,EI INTRAND IN DREPTURI DUPA INCETAREA ACESTUIA.[SUNT SI ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament d_artemis d_artemis Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie : Am un apartament a carui unica proprietara sunt; initial in actul de proprietate eram trecuta cu nuda ... (vezi toată discuția)