avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE PROPRIETATE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE PROPRIETATE APARTAMENT

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie :
Am un apartament a carui unica proprietara sunt; initial in actul de proprietate eram trecuta cu nuda proprietate si tatal meu era trecut cu drept de uzufruct viager; acum cativa ani el mi-a cedat dreptul de uzufruct viager prin donatie la notar NU prin vanzare cumparare.
Intrebarea mea este : isi poate retrage donatia si sa-mi faca probleme ? Ma poate obliga sa-l accept ca colocatar ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:31, 28 Martie 2013
Donatia nu se poate revoca oricum. Se revoca pentru neindeplinirea de sarcini, daca donatia a fost facuta cu clauza , cu o sarcina, sau pentru ingratitudine. Daca nu mai este uzufructuar nu mai poate locui in imobil fara acordul dvs.
Va multumesc mult pentru raspuns ! Donatia a fost facuta cu titlu gratuit, fara nici un fel de sarcini. Cat despre ingratitudine....eu nu i-am facut lui nimic, el e un alcoolic care mi-a facut probleme si doreste sa-mi faca si acum...
Sa inteleg ca poate totusi invoca INGRATITUDINEA pentru a retrage donatia ?!
Donatia este un contract cu titlu gratuit! Ingratitudinea se invoca daca s a atentat la viata donatorului, pentru refuz de alimente, injurii si cruzimi grave.
Multumesc. Nu se pune problema ajutorului financiar, are o pensie "de lux" cum se spune. In plus are si alta proprietate pe numele lui DAR am aflat ca doreste sa o vanda cat mai repede ; din cauza asta plus alte amenintari m-am ingrijorat ca vrea sa nu aiba proprietati pentru a invoca lipsa locuintei, sa retraga donatia si sa incerce sa ma oblige sa-l accept ca colocatar.
Din moment ce va vinde alta proprietate va avea mijloace de intretinere cel putin pentru o perioada. Donatia nu se poate revoca decat pentru cauzele expuse mai sus. Nu va poate obliga sa l primiti in casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bani Liliana80 Liliana80 Buna ziua Mama mea mi a donat banii pentru a cumpara un apartament in care ea are uzufruct viager. Poate sa imi ia donatia de bani s au sa imi strice actele ... (vezi toată discuția)
Cedare drept de folosinta teren simion_c2008 simion_c2008 am cedat dreptul de folosinta a unei parti din curtea mostenita anterior,fara a specifica vreo perioada; pe acel lot a fost ridicata o ... (vezi toată discuția)