am cedat dreptul de folosinta a unei parti din curtea mostenita anterior,fara a specifica vreo perioada; pe acel lot a fost ridicata o constructie;
intrebarea mea este daca acel act poate fi anulat sau i se poate aduce modificari
multumesc!
din ce spuneti dvs ati donat dreptul de uzufruct viager asupra terenului.
donatia poate fi revocata doar in cazurile expres si limitativ prevazute de lege.
Este un act de donatie?In acest caz , liberalitatile excesive pot fi supuse reductiunii/anularii , in caz ca acestea exced rezerva succesorala.
Cauzele de revocare ale ale actelor de donatie sunt strict si limitativ prevazute de lege : revocarea de drept pentru survenienta de copil (ceruta in termen de 30 de ani de la nasterea acestuia , de catre donator )
neexecutarea, cu rea credinta, a sarcinilor , ca modalitati ale actului juridic.
Ingratitudinea , in speta actele capitale calmioase, refuzul de alimente, cruzimi, delicte si alte conduite asemenatoare.
Donatie
georgetagabor
in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Act donatie
maya28
buna ziua.
parinti mei mi-au donat un teren, printr-un act de donatie la notar, unde s-a specificat ca imi doneaza definitiv si irevocabil bunul ... (vezi toată discuția)