avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare drept de folosinta teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare drept de folosinta teren

am cedat dreptul de folosinta a unei parti din curtea mostenita anterior,fara a specifica vreo perioada; pe acel lot a fost ridicata o constructie;
intrebarea mea este daca acel act poate fi anulat sau i se poate aduce modificari
multumesc!
Cel mai recent răspuns: simion_c2008 , utilizator 08:28, 23 Februarie 2010
buna seara!
si cum ati cedat dreptul de folosinta?
un act scris pe o foaie de hartie, autentificata de notar;cu titlu gratuit
din ce spuneti dvs ati donat dreptul de uzufruct viager asupra terenului.
donatia poate fi revocata doar in cazurile expres si limitativ prevazute de lege.
Este un act de donatie?In acest caz , liberalitatile excesive pot fi supuse reductiunii/anularii , in caz ca acestea exced rezerva succesorala.

Cauzele de revocare ale ale actelor de donatie sunt strict si limitativ prevazute de lege : revocarea de drept pentru survenienta de copil (ceruta in termen de 30 de ani de la nasterea acestuia , de catre donator )
neexecutarea, cu rea credinta, a sarcinilor , ca modalitati ale actului juridic.

Ingratitudinea , in speta actele capitale calmioase, refuzul de alimente, cruzimi, delicte si alte conduite asemenatoare.

in cazul in care persoana careia i-am cedat terenul a murit, mostenitorii acestuia beneficiaza de aceleasi drepturi asupra terenului respectiv?

Alte discuții în legătură

Donatie georgetagabor georgetagabor in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament d_artemis d_artemis Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie : Am un apartament a carui unica proprietara sunt; initial in actul de proprietate eram trecuta cu nuda ... (vezi toată discuția)
Act donatie maya28 maya28 buna ziua. parinti mei mi-au donat un teren, printr-un act de donatie la notar, unde s-a specificat ca imi doneaza definitiv si irevocabil bunul ... (vezi toată discuția)