avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare drept de folosinta teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare drept de folosinta teren

am cedat dreptul de folosinta a unei parti din curtea mostenita anterior,fara a specifica vreo perioada; pe acel lot a fost ridicata o constructie;
intrebarea mea este daca acel act poate fi anulat sau i se poate aduce modificari
multumesc!
Cel mai recent răspuns: simion_c2008 , utilizator 08:28, 23 Februarie 2010
buna ziua!
daca e vb de un uzufruct viager, acesta inceteaza in cazul decesului uzufructuarului.
buna ziua!
in acest caz, ce se intampla cu constructia ridicata pe respectiva portiune de curte?
multumesc!
Poate fi invocata accesiunea imobiliara artificiala , de catre constructor, dobandind in acest mod dreptul de proprietate.
O alta solutie, mai putin economica si adoptata de catre instantele de judecata e aceea a demolarii constructiei.(discutam de un constructor de rea credinta , care a stiu ca nu-i apartine terenul , insa a edificat o constructie , asa incat se impune si perceperea de daune interese pentru prejudiciul cauzat )
buna dimineata!
sa inteleg ca poate intra in proprietatea beneficiarului si terenul de sub constructie si eu nu mai pot face nimic?
adica pierd terenul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie georgetagabor georgetagabor in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament d_artemis d_artemis Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie : Am un apartament a carui unica proprietara sunt; initial in actul de proprietate eram trecuta cu nuda ... (vezi toată discuția)
Act donatie maya28 maya28 buna ziua. parinti mei mi-au donat un teren, printr-un act de donatie la notar, unde s-a specificat ca imi doneaza definitiv si irevocabil bunul ... (vezi toată discuția)