BUNA ZIUA.SOACRA MEA AFACUT ACT DE DONATIE PE SOT RESPECTIV CUMNATAIN2004 CU DREPT DE UZUFRUCT VIAJER,EI INTRAND IN DREPTURI DUPA INCETAREA ACESTUIA.[SUNT SI INTABULATI] SI ESTE SEMNAT DE TOTI TREI.NOI STAM LA ETAJ ADUCAND MULTE INBUNATATIRI IMOBILULUI.SOACRA SA DAT DE PARTEA FIICEI SI NE ESTE FRICA SA NU SPARGA ACTUL.CE DREPTURI ARE SOTUL DACA EA ESTE IN VIATA,NE POATE SCOATE DIN CASA SI SA PIERDEM TOTI BANII INVESTITI?CE PUTEM FACE?
cine a dobandit donatia si cine a dobandit uzufructul viager? nu ati explicat destul de clar: sotul soacrei sau cumnata? Cand au intrat acestia in drepturi? Dupa incetarea "acesteia", a cui incetare?.. fiti va rog explicit. Dvs sunteti sotul sau cumnata soacrei?
din pacate, :( mesajul dvs este confuz si nu prea inteleg rolurile fiecaruia din speta expusa de dvs.
MAMA A FACUT ACT DE DONATIE MIE SI RESPECTIV SURORII MELE,MAMA AVAND DREPT DE UZUFRUCT VIAJER.NOI INTRAM IN POSESIE DUPA INCETAREA DREPTULUI DE UZUFRUCT.ACTUL ESTE FACUT IN 2004
buna seara!
donatia nu poate fi revocata decat pentru cauzele expres si limitativ prevazute de lege, iar in cazul dvs ar putea fi:
- revocarea pt ingratitudine
Art. 831
Donatiunea intre vii se revoca pentru ingratitudine in cazurile urmatoare:
1.Daca donatarul a atentat la viata donatorului.
2.Daca este culpabil in privinta-i de delicte, cruzimi sau injurii grave.
3.Daca fara cuvint ii refuza alimente (C. civ. 655 si urm., 930).
vi se aplica ceva? ati savarsit astfel de fapte ca cele mai sus enumerate?
DOAMNE FERESTE.MAMA ARE 1200 PENSIE CARE O FOLOSESTE CUM DORESTE SI ESTE UN OM SANATOS SI IN PUTERE.EU AM DREPT LA JUMATATE DAR ACUM NU FOLOSESC DECAT APROX UN SFERT DIN IMOBIL CA ASA A FOST DORINTA EI.CE POT FACE SA INTRU IN DREPTURI?
Donatie
georgetagabor
in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie
neluchiru
Din raspunsurile primite pana acum, am inteles ca donatia poate fi oricand supusa revocarii. Dar daca donatia este supusa oricand revocarii, inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Retragere donatie
blitzmate
buna seara
va prezint pe scurt situatia:
detin in proprietate un apartament obtinut prin donatie de la parintii mei, cu pastrarea dreptului de uzufruct ... (vezi toată discuția)