BUNA ZIUA.SOACRA MEA AFACUT ACT DE DONATIE PE SOT RESPECTIV CUMNATAIN2004 CU DREPT DE UZUFRUCT VIAJER,EI INTRAND IN DREPTURI DUPA INCETAREA ACESTUIA.[SUNT SI INTABULATI] SI ESTE SEMNAT DE TOTI TREI.NOI STAM LA ETAJ ADUCAND MULTE INBUNATATIRI IMOBILULUI.SOACRA SA DAT DE PARTEA FIICEI SI NE ESTE FRICA SA NU SPARGA ACTUL.CE DREPTURI ARE SOTUL DACA EA ESTE IN VIATA,NE POATE SCOATE DIN CASA SI SA PIERDEM TOTI BANII INVESTITI?CE PUTEM FACE?
pai, haideti sa va mai spun ceva: pana la data decesului mamei, dvs sunteti doar nud proprietar, adica aveti doar dreptul de dispozitie asupra imobilului/cotei parti ce va revine, celelalte 2 atribute ale dr de prop -usus si fructus- apartin mamei, altfel spus putea sa nu va lase sa locuiti in imobil, putea sa il inchirieze.
dr de uzufruct va inceta prin decesul mamei si va veti reintregii proprietatea
puteti sa va vindeti cota, sa o ipotecati si cam atat.
Donatie
georgetagabor
in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie
neluchiru
Din raspunsurile primite pana acum, am inteles ca donatia poate fi oricand supusa revocarii. Dar daca donatia este supusa oricand revocarii, inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Retragere donatie
blitzmate
buna seara
va prezint pe scurt situatia:
detin in proprietate un apartament obtinut prin donatie de la parintii mei, cu pastrarea dreptului de uzufruct ... (vezi toată discuția)