detin in proprietate un apartament obtinut prin donatie de la parintii mei, cu pastrarea dreptului de uzufruct in favoarea parintilor... intre timp, tatal meu a decedat, iar in acest moment ANAF a solicitat atragerea raspunderii administratorului pentru un debit(40.000RON) al unui SRL pe care eu l-am avut... ANAF a avut castig de cauza in prima instanta... acum eu am facut recurs si astept sa vad ce va urma...
intrebarile mele sunt:
1.poate in acest moment mama mea sa-si retraga donatia(lucru cu care as fi total de acord) astfel incat sa fiu mai linistit in eventualitatea pierderii procesului cu ANAF?
2. ar putea fi atacata(cu succes) de catre ANAF aceasta retragere a donatiei?
Donatia este in esenta irevocbila, cu unele exceptii strict prevazute in lege.In afara de revocabilitatea donatiei dintre soti si revocabilitatea in cazul in care donatarului io se naste un copil ulterior inchieerii donatiei, mai exista si cazul in care donatarul se face vinovat de delicte ,cruzimi sau injurii grave la adresa donatorului.Daca aceste lucruri nu pot fi dovedite, pe langa faptul ca nu cred ca v-ar avantaja ...actul de donatie nu poate fi revocat.
sa inteleg ca mama mea nu poate retrage o donatie facuta catre mine nici macar daca eu nu m-as impotrivi...
atunci, eu avand si o sora, ea nu ar putea ataca acest act de donatie?
stimata emma... poate nu ati citit cu atentie... eu imi doresc cu ardoare ca mama mea sa-si poata retrage donatia...
domnule fanea traian... sper sa pot gasi impreuna cu mama mea acel interes legitim care sa permita retragerea donatiei... daca mi-ati putea da cateva sugestii v-as fi recunoscator
Donatie
georgetagabor
in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie
neluchiru
Din raspunsurile primite pana acum, am inteles ca donatia poate fi oricand supusa revocarii. Dar daca donatia este supusa oricand revocarii, inseamna ca ... (vezi toată discuția)