Bună ziua.
Aș vrea să mă ajutați în următoarea situație: soția e în CCC1 pentru primul copil pănă în 19.01.2015. A născut pe 16.04.2014 al doilea copil. Pentru primul copil ia indemnizația de 689 lei + 200 alocația copilului, pâna la vârsta de 2 ani. Dar pentru cel de al doilea nu primește nici o altă sumă decât numai alocația copilului de 200 lei. Nu ar mai trebui să primească și încă o indemnizație sau o altă sumă pentru cel de-al doilea copil până ce primul împlinește 2 ani (perioada de suprapunere pentru cele două CCC)?
Dacă ar trebui să primească și o altă sumă, care e suma cuvenită? Ce trebuie să facă și cui să i se adresese în situația respectivă?
Pentru cel de al doilea copil când se depune cerere pentru CCC2 și cât trebuie să primească indemnizația acum, dar și după terminarea CCC1?
Am înțeles că o lună din cele 24 de luni din CCC1 trebuie să o ia soțul. Dacă tatăl are dreptul legal să-și ia acea luna de concediu, dar el nu dorește poate să rămână în continuare la soție sau care e procedura legală?
Vă mulțumesc și aștept un răspuns.
Aș vrea să intabulez terenul Bisericii (curtea + clădirea), dar în cartea funciară figurează pe Statul Român. Numărul topografic după unii topografi e /12 după alții /11. La oficiul cadastral de care apartinem nu există o hartă cadastrală ca să stiu numărul corect, există într-un alt judet o hartă. E valabilă acea hartă din alt județ? Vecinii bisericii se judecă de aproximativ 6 ani pe această problemă (a intabulării unuia dintre ei pe un număr topografic, care e proprietatea celuilalt, adică ambii sustin că nr topografic le apartine numai unuia dintre ei). În situația dată se poate intabula biserica, și care sunt procedurile?
Vă mulțumesc!
Parohie ortodoxă am făcut cerere de retrocedare teren arabil în 31.10.2005, la comisia de fond funciar al comunei. Până în prezent am primit din 34 ha doar 5 ha cu titlu de proprietate în 30.11.1995. Am solicitat în 31.10.2005 precum și în 11.12.2013 și restul de teren (29 ha), dar nu am primit nici o rezolvare.
Ce trebuie să facem? Putem primi și restul de teren dacă solicitarea noastră se bazează pe un registru inventar al parohiei din 1 ianuarie 1949, dar în cartea funciară figurează Statul Român?
Aștept răspuns. Vă mulțumim.