avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate Zsolt78

Activitate Zsolt78

Am cumparat un autoturism de la o societate comerciala, care a emis factura fiscala conform legii, am semnat act de vanzare cumparare, am achitat integral contravaloarea masinii, si mi s- a predat autoturismul cu toate actele in original( talon, carte identitate, chei). In momentul in care m- am prezentat la directie de taxe si impozite la Primarie in vederea scoaterii autoturismului de la baza de impozitare al vechiului proprietar si transcrierea ei pe numele meu, Primaria a refuzat sa faca acest lucru, pe motiv ca proprietarul ar avea datorii la taxele si impozitele locale. Pe masina nu sunt taxe restante, dar are impozite neachitate pe imobile. Fostul proprietar nici nu le concepe sa le plateasca, iar cei de la servicul de inmatriculari al Politiei Rutiere refuza sa primeasca dosarul spre radiere respectiv inmatriculare fara avizul Primariei. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Multumesc pentru sfaturi!
In 2008 am incheiat un antecontract de vanzare- cumparare/ promisiune bilaterala in vederea vanzarii podului si beciului aferent unui apartament pe care il detin. Apartamentul fiind ipotecat, aveam nevoie de acordul bancii in vederea dezmembrarii, din cauza aceasta am stabilit cu promitenta cumparatoare ca termen de finalizare a tranzactiei 1 luna de la data incheierii antecontractului. Cumparatoarea mi- a achitat suma de 15000 euro aferenti tranzactiei. Banca nu mi- a dat acordul, eu am anuntat- o pe cumparatoare, si ne- am inteles verbal, ca datorita faptului ca ea are in vedere sa mai cumpere apartamente in casa respectiva, inclusiv si apartamentul detinut de mine, o sa facem transferul de proprietate deodata cu vanzarea- cumpararea intregii proprietati. A venit criza financiara, nu s- a mai facut nicio tranzactie, iar acum cumparatoarea imi pretinde banii platiti pentru achizitia podului si a beciului. Din 2008 banii i- am cheltuit, nu mai am de unde sa ii dau, iar dansa nu mai doreste sa cumpere podul si beciul. Dati- mi un sfat, cum as putea aborda problema. Termenul de prescriptie de 3 ani este valabil in acest caz? Ea poate sa imi pretinda banii? Multumesc pentru raspuns.