avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Am cumparat un autoturism de la o societate comerciala, care a emis factura fiscala conform legii, am semnat act de vanzare cumparare, am achitat integral contravaloarea masinii, si mi s- a predat autoturismul cu toate actele in original( talon, carte identitate, chei). In momentul in care m- am prezentat la directie de taxe si impozite la Primarie in vederea scoaterii autoturismului de la baza de impozitare al vechiului proprietar si transcrierea ei pe numele meu, Primaria a refuzat sa faca acest lucru, pe motiv ca proprietarul ar avea datorii la taxele si impozitele locale. Pe masina nu sunt taxe restante, dar are impozite neachitate pe imobile. Fostul proprietar nici nu le concepe sa le plateasca, iar cei de la servicul de inmatriculari al Politiei Rutiere refuza sa primeasca dosarul spre radiere respectiv inmatriculare fara avizul Primariei. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Multumesc pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:26, 31 Decembrie 2014
Actul de vanzare cumparare emis fara a exista anterior certificatul fiscal, este nul de drept, ca atare ori constatati nulitatea actului impreuna cu vanzatorul, in mod amiabil, ori solicitati instantei sa o constate si sa repuna partile in situatia anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez fiscal masina costelpandele costelpandele buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul ... (vezi toată discuția)
Radiere auto rogilg_c4 rogilg_c4 Buna, Pot radia de la serviciul de inmatriculari auto si de la taxa si impozite, un autoturism vandut si neinmatriculat de cumparator, daca detin cartea ... (vezi toată discuția)
Transcriere auto - o mica nelamurire !?! alexandrescovici alexandrescovici Buna ziua. Am achizitionat un autoturism , cu taxa platita , am facut un contract de vanzare cumparare , am primit fiscal . Am inscris masina la impozit , ... (vezi toată discuția)