avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Transcriere AUTO - o mica nelamurire !?!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Transcriere AUTO - o mica nelamurire !?!

Buna ziua.
Am achizitionat un autoturism , cu taxa platita , am facut un contract de vanzare cumparare , am primit fiscal .
Am inscris masina la impozit , insa momentan nu am timp sa umblu dupa RAR , taxe la primarie la cec , stat la cozi etc ..

Intrebarea mea este : daca voi continua procedura de transcriere peste 1-2 luni cand imi voi lua liber special pt asta , EXISTA VREO PROBLEMA ?

Mentionez ca pe talon nu a fost precizat ca masina a fost instrainata .

Certificatul fiscal emis de vanzator imi mai foloseste la ceva , dupa ce am bagat masina la impozit ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
alexandrescovici, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:03, 28 Octombrie 2013
Exista problema mare de tot,eoarece norma in vigoare prevede obligativitatea finalizarii formalitatilor de inmatriculare in termen de 30 de zile
Dupa acest termen ,contractul de vanzare cumparare si certificatul fiscal isi pierd valabilitatea
ynocentta a scris:

Exista problema mare de tot,eoarece norma in vigoare prevede obligativitatea finalizarii formalitatilor de inmatriculare in termen de 30 de zile
Dupa acest termen ,contractul de vanzare cumparare si certificatul fiscal isi pierd valabilitatea

Certificatul fiscal nu isi pierde valabilitatea in 30 de zile ,are valabilitate pe perioada lunii in care este emis , al meu a fost emis pe data de 30 si a fost valabil doar in ziua respectiva .

Din cate stiam acea valabilitate a certificatului fiscal foloseste in cazul inscrierii autoturismului la impozit , nu are legatura cu inmatricularea .
Din momentul in care masina a fost luata in evidenta la mine la impozit , nu vad ce legatura mai am cu fiscalul de la fostul proprietar.

Contractul de vanzare cumparare nu are termen de valabilitate ,nu scrie nicaieri o data la care expira sau un termen , pe asta nu am mai auzit-o . Pe principiul asta ar trebui sa isi reinoiasca toti posesorii de autoturisme contractele in fiecare luna ?

Astept niste raspunsuri pertinente de la oameni informati , nu din auzite
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
alexandrescovici, utilizator
alexandrescovici a scris:

Certificatul fiscal emis de vanzator imi mai foloseste la ceva , dupa ce am bagat masina la impozit ?

Cand ati declarat autoturismul la dvs, la impozite si taxe, ati depus o copie dupa certificatul fiscal, originalul va este necesar la politie pt inmatriculare. Mergeti la un birou de copiat acte si veti primi un forumlar cu actele necesare pt inmatriculare, acolo este mentionat si ceritifactul fiscal. Aveti obligatia inmatricularii pe numele dvs in termen de 30 zile, chiar daca nu este scris pe talon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Paul1306 Paul1306 doresc sa imi cumpar o masina iar ,daca masina e inmatriculata in alta tara, ce trbuie sa am in vedere? (vezi toată discuția)
Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)
Masina sh cumparata - procedura ferdis ferdis Am cumparat un autoturism SH, de la o persoana bugetara. Am platit, am primit masina + contract de vanzare cumparare, talon, actul de identitate a ... (vezi toată discuția)