avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Antecontract de vanzare-cumparare

In 2008 am incheiat un antecontract de vanzare- cumparare/ promisiune bilaterala in vederea vanzarii podului si beciului aferent unui apartament pe care il detin. Apartamentul fiind ipotecat, aveam nevoie de acordul bancii in vederea dezmembrarii, din cauza aceasta am stabilit cu promitenta cumparatoare ca termen de finalizare a tranzactiei 1 luna de la data incheierii antecontractului. Cumparatoarea mi- a achitat suma de 15000 euro aferenti tranzactiei. Banca nu mi- a dat acordul, eu am anuntat- o pe cumparatoare, si ne- am inteles verbal, ca datorita faptului ca ea are in vedere sa mai cumpere apartamente in casa respectiva, inclusiv si apartamentul detinut de mine, o sa facem transferul de proprietate deodata cu vanzarea- cumpararea intregii proprietati. A venit criza financiara, nu s- a mai facut nicio tranzactie, iar acum cumparatoarea imi pretinde banii platiti pentru achizitia podului si a beciului. Din 2008 banii i- am cheltuit, nu mai am de unde sa ii dau, iar dansa nu mai doreste sa cumpere podul si beciul. Dati- mi un sfat, cum as putea aborda problema. Termenul de prescriptie de 3 ani este valabil in acest caz? Ea poate sa imi pretinda banii? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 10:02, 23 Ianuarie 2014
Obligatia de a face rezultand din antecontractul de vanzare-cumparare era valabila pe o perioada de 3 ani, daca nu a intervenit vreo alta actiune introdusa in instanta legata de speta respectiva; din punctul meu de vedere actualmente s-a prescris dreptul promitentului cumparator de a solicita in instanta perfectarea la notar a contractului de vanzare cumparare, ca si dreptul de a mai solicita inapoi suma data drept avans! Nu este moral, daca este legal!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Problema cu antecontract prima casa gcv gcv buna ziua.am si eu o problema.am facut si eu o promisune bilaterala de vanzare cumparare pt un apartament,am luat avans 500 euro,am depus toata documentatia ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune bilaterala de vanzare dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua, sunt proprietarrul unui teren de 16 ha extravilan pe care il detin pe baza urmatoarelor acte: Proces verbal de punere in posesie pe care scrie ... (vezi toată discuția)