avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate dba_EF

Activitate dba_EF

Buna ziua,

Am un salariat al carui salariu de baza lunar brut, inscris in CIM este de 2.000 lei, cu mentiunea ca este inclus si sporul pentru weekend.

Intrebare:
- sporul de weekend nu trebuie mentionat ca procent sau suma fixa?
- este legal sa se intocmeasca un act aditional , prin care sa se mentioneze astfel:
se modifica salariul de la 2.000 de lei la 1.818 lei +10 % spor de weekend .

va multumesc !
Răspuns la discuția Program de lucru
Dar, in ROI ?
Va multumesc !
Buna ziua,
Am nevoie de sugestii, solutii legale, pentru a inregistra corect in CIM, si in ROI, capitolul legat de durata timpului de munca.

Angajatorul doreste ca programul de lucru sa fie de 9 ore, din care 30 de minute pauza de masa (platite).

Conform datelor de mai sus, ar insemna 8 h 30 min durata timpului de lucru + 30 min care nu sunt incluse in durata timpului de lucru.
Socotind cele 30 min x 5 zile, rezulta 2 h 30 min suplimentare/ saptamana, deci nu s-ar depasi cele 48 de ore suplim/sapt.

Care este varianta legala de a inregistra aceasta durata a timpului de munca de 8 h 30 m, in CIM, respectiv ROI , avand in vedere ca, cf.legislatiei in vigoare, pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.


Va multumesc !


Prin urmare, daca contractul se supune legii Statului Israel, atunci toate veniturile si cheltuielile rezultate din si in urma prestarii serviciilor, se vot trata din punct de vedere fiscal conform legislatiei Statului Israel ?

Poate nu am formulat cum trebuie intrebarea, insa sunt nedumerita...

Ma gandesc la tratamentul fiscal al cheltuielilor realizate pentru realizarea de venituri din prestarea serviciilor de catre A. Se va stabili conform prevederilor si normelor de aplicare ale CF sau ...?

Va multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de modul in care se incheie un contract de prestari servicii intre doua societati- persoane afiliate, soc.A - persoana juridica romana si SocB - persoana juridica din Israel. A presteaza servicii lui B, in baza unui contract, in care se mentioneaza ca legea aplicabila se supune legislatiei Statului Israel.

Operatiunile/tranzactiile cu caracter economic desfasurate pe teritoriul Romaniei, nu se supun legislatiei romane ?

Toate drepturile si obligatiile care decurg ca urmare a incheierii contractului de prestari servicii, in materie fiscala, nu sunt stabilite prin Codul Fiscal , cadrul legal pentru impozitele, taxele si contributiile sociale obligatorii etc ?

La ce se refera mai exact legea aplicabila a celuilalt stat contractant ?
Va multumesc.