avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru

Buna ziua,
Am nevoie de sugestii, solutii legale, pentru a inregistra corect in CIM, si in ROI, capitolul legat de durata timpului de munca.

Angajatorul doreste ca programul de lucru sa fie de 9 ore, din care 30 de minute pauza de masa (platite).

Conform datelor de mai sus, ar insemna 8 h 30 min durata timpului de lucru + 30 min care nu sunt incluse in durata timpului de lucru.
Socotind cele 30 min x 5 zile, rezulta 2 h 30 min suplimentare/ saptamana, deci nu s-ar depasi cele 48 de ore suplim/sapt.

Care este varianta legala de a inregistra aceasta durata a timpului de munca de 8 h 30 m, in CIM, respectiv ROI , avand in vedere ca, cf.legislatiei in vigoare, pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.


Va multumesc !


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 13 Martie 2014
Nu se poate inregistra un astfel de timp de munca in c.i.m., atata timp cat legea prevede durata maxima de 8 ore/zi.
Dar, in ROI ?
Nici in regulamentul intern nu se pot cuprinde dispozitii contrare legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata muncii RuxandraLarisa RuxandraLarisa Trebuie sa angajez o persoana ca menajera. Aceasta va lucra saptamanal 48 ore. Cum pot stipula in contract acest lucru?Sa reiasa faptul ca lucreaza 48 ... (vezi toată discuția)
Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Norma de lucru cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Angajatorul poate stabili norma de lucru de 12 ore/ zi cu 24 ore libere apoi. In aceste conditii diferenta de 4 ore/ zi se mai considera ... (vezi toată discuția)