avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate Zganarel

Activitate Zganarel

In blocul in care locuiesc, presedintele a luat hotararea sa schimbe administratorul blocului, cu toate ca la sedinta generala s-a hotarat ca aceasta sa ramana.
Deoarece i-a luat chitantierul si a fortat-o sa-si depuna demisia, incasarile au fost facute de catre sotia lui, care nu are atestat de la primarie de administrator si casier.
Astfel aceasta a incasat banii in perioada 26 februarie, pana pe data de 20 martie, cand a angajat o firma de administratie cu 9 angajati si de la care probabil a luat comision.
Deoarece se zvoneste ca:
De la o vreme, băieţii „deştepţi" din Bucureşti au pus la punct o „afacere" din care câştigă milioane bune, fără prea mare bătaie de cap. Totul se desfăşoară după un scenariu precis, pus la punct de o reţea de escroci.
Totuşi, pentru concretizarea acestei „afaceri", „întreprizătorul" sau „comisionerul", aşa cum se autointitulează escrocul, are nevoie de ajutorul unei persoane dintr-un asociaţie de proprietari (de un complice), iar acesta poete fi si presedintele asociatiei.
Intrebare: Poate incasa sotia presedintelui cotele de intretinere, si daca nu ce trebuie sa facem pentru a ne feri de astfel de intreprinzatori.
Răspuns la discuția Abuzuri ale comitetului de bloc
Dar daca la Adunarea Generala s-a hotarat ca acestia sa nu fie remunerati, eu consider ca este o ilegalitate sa-si hotarasac ei un salariu
Deoarece in urma unei asazise Adunari Generale ale Asociatiei de Proprietari, Presedintele Comitetului de Bloc a incercat prin presiuni sa schimbe adminictratorul, lucru ce nu a reu;it, apoi facand presiuni si intimidari pentru a o determina pe aceasta sa-si dea demisia, pentru a impune o firma de administratie, acum ni se prezinta ca intr-o sedinta de comitet s-a luat hotararea de a angaja firma X fara aprobarea Adunarii Generale.
Mai mult, presedintele comitetului de locatari a incasat si incaseaza de la locatari sume de bani reprezentand cotele de intretinere fara a avea acceptul Adunarii Generale.
Va rog sa luati masuri pentru ca lucrurile sa reintre in normal si sa avem administratorul pe care il dorim, nu sa asistam la impunerea unei firme pentru care nu ne-am dat acordul.
Mai mult, la alegerea comitetului din 23 nov. 2013, s-a hotarat ca atat presedintele asociatiei cat si presedintele comisiei de cenzori sa nu fie remunerati, dar acestia incaseaza in mod ilegat 400, respectiv 200 lei lunar.

Unde putem face reclamatie, sau sa sesizam organele competente.

In cadrul blocului exista un apartament in care locuiesc sase persoane. In cadrul acestui apartament este si un butic cu activitate comerciala.
Familia respectiva a pierdut apartamentul care a fost preluat de altcineva in urma unei licitatii.
Actualul proprietar nu s-a prezentat la asociatia de proprietari pentru a se inscrie in cartea de imobil pentru a fi inscris si de a ne anunta ca buticul functioneaza in continuare in cadrul aopartamentului si de a face un contract de inchiriere a spatiului cu familia careia ii apartine buticul si care functioneaza in continuare.
Intrebare: Cheltuielile de apa calda, gaze fiind la pausal, consumul de electricitate si salubritate, asociatia a calculat cheltuielile de intretinere la pausal si gunoi la numarul de persoane.
Respectivul care are buticul trebuie sa plateasca cheltuielile pe numarul de persoane la asociatie iar apa calda si caldura, consum de energie electrica si salubrizare sa le plateasca la furnizori.