avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine poate incasa intretinerea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine poate incasa intretinerea

In blocul in care locuiesc, presedintele a luat hotararea sa schimbe administratorul blocului, cu toate ca la sedinta generala s-a hotarat ca aceasta sa ramana.
Deoarece i-a luat chitantierul si a fortat-o sa-si depuna demisia, incasarile au fost facute de catre sotia lui, care nu are atestat de la primarie de administrator si casier.
Astfel aceasta a incasat banii in perioada 26 februarie, pana pe data de 20 martie, cand a angajat o firma de administratie cu 9 angajati si de la care probabil a luat comision.
Deoarece se zvoneste ca:
De la o vreme, băieţii „deştepţi" din Bucureşti au pus la punct o „afacere" din care câştigă milioane bune, fără prea mare bătaie de cap. Totul se desfăşoară după un scenariu precis, pus la punct de o reţea de escroci.
Totuşi, pentru concretizarea acestei „afaceri", „întreprizătorul" sau „comisionerul", aşa cum se autointitulează escrocul, are nevoie de ajutorul unei persoane dintr-un asociaţie de proprietari (de un complice), iar acesta poete fi si presedintele asociatiei.
Intrebare: Poate incasa sotia presedintelui cotele de intretinere, si daca nu ce trebuie sa facem pentru a ne feri de astfel de intreprinzatori.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 01:24, 10 Aprilie 2014
De fapt ce ati hotarat in AG, ca din ceea ce ne spuneti pare ca a fost vorba de vreo propunere, probabil, a presedintelui de a o inlocui pe administratora cu o firma de administratie?. Si, probabil, proprietarii nu au vrut asta.... Asa e?

Demiterea si angajarea de servicii pentru asociatie se face de catre presedinte, dar avand in spate o hotarare a AG, in cazul de fata. Ca a demis-o pe administratora impotriva vointei proprietarilor, asta nu e legal si o puteti contesta.
Faptul ca a numit pe cineva s-o inlocuiasca la casierie, in sine nu este un lucru grav si nici nu e necesar un atestat ca sa incaseze niste bani.
Dar proprietarii de ce au platit, daca nu au fost de acord cu aceasta schimbare?

Al doilea aspect este acela cu firmele de administratie. Tot ce scrieti aici sunt niste supozitii bazate pe auzite. De unde stiti ca sunt escroci? Pe ce va bazati?

Sunt de acord cu dv. ca exista si asemenea "baieti destepti" care au facut mult rau asociatiilor pe unde s-au invartit si pe care le-au devalizat, asa cum si administratori - persoane fizice - care, la fel, numai ca au lucrat solitar, doar pentru ei, dar asta nu inseamna ca firma pe care vrea presedintele s-o angajeze o fi de acelasi fel. Aveti dovezi?
Pentru situatii de urgenta,pentru perceperea cotelor individuale de intretinere ,pentru a nu se inregistra intarzieri in plata facturilor catre furnizorii de utilitati,sa accepta preluarea responsabilitatii de casier de persoana mandatata de reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie
Daca adunarea generala a proprietarilor a dispus mentinerea administratorului,trebuiesc clarificate motivele care a determinat presedintele de asociatie sa incalce hotararea adunarii generale
Initial incercati clarificarea situatiei la nivelul asociatiei de proprietari
Daca va confruntati cu refuz/dezinteres,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Zganarel a scris:

Deoarece se zvoneste ca:
De la o vreme, băieţii „deştepţi" din Bucureşti au pus la punct o „afacere" din care câştigă milioane bune, fără prea mare bătaie de cap. Totul se desfăşoară după un scenariu precis, pus la punct de o reţea de escroci.
Totuşi, pentru concretizarea acestei „afaceri", „întreprizătorul" sau „comisionerul", aşa cum se autointitulează escrocul, are nevoie de ajutorul unei persoane dintr-un asociaţie de proprietari (de un complice), iar acesta poete fi si presedintele asociatiei.


1. Exista escroci in domeniu? Raspuns, da. De regula, merg cu preturi mult reduse ca sa incante "clientul" care se bucura ca vin unii si le fac de toate pe 2 lei. Plata la urma...#-o

2. Exista presedinti de asociatii sau membrii de comitet sau persoane cu oarece inflienta care iau spaga pentru a impune o firma sau alta? Raspuns, da.:(

DAR, de aici pana la a generaliza ca toti fac asa, este cale foarte lunga.

Vreti sa nu luati teapa? Faceti calculul invers. Din valoarea contractului, scadeti cheltuielile totale pe care le are o firma ca sa va presteze serviciul respectiv (costuri cu salarii, taxe de tot felul, deplasari, amortizari, consumabile, telefoane etc). Scadeti 16% si ati aflat profitul firmei. Din ce ramane la sfarsit in firma mai scadeti si impozitul pe dividende, inca 16%, pe care ar trebui sa il platesca "baiatul destept" daca vrea sa isi scoata profitul din firma. Comparati cu responsabilitatea avuta. Comparati si cu atributiile / raspunderea personalului de curatenie si cu salariul net al acestuia.
Dumneavoastra ati face munca si ati prelua raspunderea si stresul unui administrator in conditiile astea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie pe post de casier Corinaaa Corinaaa Presedintele are dreptul sa emita si sa incaseze chitante platite de proprietari? (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a emis chitante false SVSN SVSN Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la doua probleme de natura juridica: 1. Acum cativa ani, din cauza unor neintelegeri intre cele doua scari ale blocului ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu necuvenit presedinte Georgeta2016 Georgeta2016 Buna seara, fostul presedinte a incasat un salariu introdus pe lista de plata si achitat de fiecare proprietar conform cotei indivize dar s-a constatat ... (vezi toată discuția)