avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie pe post de casier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie pe post de casier

Presedintele are dreptul sa emita si sa incaseze chitante platite de proprietari?

Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:59, 15 Decembrie 2015
Presedintele de asociatie in calitate de reprezentant legal al asociatiei de proprietari are competenta sa incaseze c/v intretinere lunara ,sa intocmeasca chitante justificative
sa incaseze chitante platite de proprietari

Presedintele de asociatie poate sa incaseze sume financiare aferente obligatiilor lunare de intretinere,pentru a caror justificare incheie chitante
~ Conținut șters la cerere ~
Da, are dreptul, daca nu are casier sau administrator disponibil, conform HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/200:
Art.17
...........
(8) Comitetul executiv preia toate obligatiile si raspunderile privind activitatea de management stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cat asociatia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze.
Buna dimineata,

Sunt firma autorizata sa fac administrare de imobile si am un astfel de caz, in sensul ca Presedintele unei asociatii taie chitante dar pentru chitante este angajat cu contract de munca inregistrat la ITM la firma mea, iar ca presedinte este pe statul de plata al asociatiei. Este vreo problema?
Am intrebat pe toata lumea si toti au zis ca nu vad o problema, dar au aparut voci din asociatie ca presedinta taie chitante ilegal, ca e conflict de interese.
Multumesc mult pentru lamuriri.
adrianmorarasu a scris:
..dar pentru chitante este angajat cu contract de munca inregistrat la ITM la firma mea,

Cum adica este angajat "pentru chitante"? Poate e angajat ca si casier in firma dumneavoastra si incaseaza de la mai multe asociatii pe care le aveti in administrare. Lasati-l sa incaseze de la alte asociatii, iar in asociatia in care este el proprietar si presedinte, trimitet alt casier sa incaseze. Asa aveti si dumneavoastra ca firma controlul si nu o sa aveti probleme, discutii cu membrii asociatiei.

Alte discuții în legătură

Cine are acces la banii asociației MihaiMihalcea MihaiMihalcea Bună ziua, Am fost președinte la o asociație de proprietari timp de 9 luni de zile unde am avut drept administrator o firmă competentă în domeniu ce ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii emylyat emylyat Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal? ContSters62736 ContSters62736 pina acum doi ani, in cadrul asociatiei noastre aveam ca angajati presedintele, administratorul (atestat pe banii asociatiei) si femeia de serviciu. in urma ... (vezi toată discuția)