avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie pe post de casier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie pe post de casier

Presedintele are dreptul sa emita si sa incaseze chitante platite de proprietari?

Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:59, 15 Decembrie 2015
@Viqua

Complicati peste masura subiectul.
Ce mare conflict de interese vedeti aici?

Omul este angajat la firma sa fie casier la mai multe blocuri. Asta este jobul lui.
La blocul lui l-au ales oamenii presedinte si, pentru ca tot trebuie colectati banii, o face el. Ce rau face? E o potrivire.
Fura, da in cap, isi face avere din asta? Nu. Incaseaza intretinerea.
@elga50

Omul este presedinte asoc. dupa care devine angajatul administratiei. Aceasta ar fi ordinea cronologica expusa mai sus. Mi se pare logic, altfel ar fi curios ca proprietari sa voteze un presedinte care este deja angajatul unei firmei de administrare.

La blocul lui a fost ales presedinte si atit.

Cum si legile care stau la baza asoc. de prop. arata ca diversitatea functiilor intr-o AP este necesara ptr. a limita eventuale "actiuni iresponsabile" deoarece puterea decizionala si tranferul de autoritate este predat de proprietar- presedintelui de asoc. Doua libertati personale extrem de importante care pot sa influenteze, mai ales economic, proprietarii.
Nu as permite accesul la o asemenea functie in AP, o persoana care este tentata sa intre intr-o zona gri a conflictului de interes. Motivele sint expuse in postarile anterioare la acest subiect.

Aceste "potriviri" se numesc conflict de interese si in cele mai multe cazuri exista solutie: renuntarea la o activitate in favoarea ceileilalte. Simplu.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator
viqua cum banii nu au miros ci numarul conteaza , este posibil orice , eu oricum imi mentin parerea ca este conflict de interese si unde mai pui ca este si imoral , dar ce mai este moral in ziua de astazi ? pai daca este presedinte sa stea acolo unde a fost ales si sa isi indeplineasca atributiile sau daca vrea casier , sa lase pe altul la presedintie si el sa se ocupe de bani ca vad ca ii place .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are acces la banii asociației MihaiMihalcea MihaiMihalcea Bună ziua, Am fost președinte la o asociație de proprietari timp de 9 luni de zile unde am avut drept administrator o firmă competentă în domeniu ce ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii emylyat emylyat Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal? ContSters62736 ContSters62736 pina acum doi ani, in cadrul asociatiei noastre aveam ca angajati presedintele, administratorul (atestat pe banii asociatiei) si femeia de serviciu. in urma ... (vezi toată discuția)