avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie pe post de casier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie pe post de casier

Presedintele are dreptul sa emita si sa incaseze chitante platite de proprietari?

Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:59, 15 Decembrie 2015
Activitatea de incasare a presedintelui nu e conflict de interese cu functia de presedinte.
In fapt, este un simplu incasator, deci nici macar casier.
Raspunderea pentru bani in casa o are firma de administratie.
Buna ziua,

Cand am scris taie chitante asta face, emite chitante catre locatari.
Nu am vazut nici o incompatibilitate atata timp cat prin sedinta de comitet s-a mandatat Presedintele sa faca plati, iar firma mea ca si administrator face restul contabilitatii si listele de plata, etc.
Multumesc.
adrianmorarasu a scris:

Cand am scris taie chitante asta face, emite chitante catre locatari.


Deci, presedintele angajeaza o firma de administratie unde el devine angajat?
Mandatul ar trebui sa fie dat de AG si nu de CE. In principiu, acest presedinte este renumerat ptr. functia de presedinte si din nou renumerat din aceasi sursa (proprietarii/ asoc. de prop.) sa emita chitante. In a doua sursa de venit, banii sint directionati prin firma de administratie (indirect) care este platita de asoc. de prop. Daca dorm proprietarii, sigur, de ce nu.

Ce le mai da prin cap!
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator
Daca cititi printre randuri asta e.
Proprietarii au avut incredere in Presedinte si nu in firma de administrare sa faca plati si pentru asta comitetul (care e ales in AG de proprietari) a aprobat acest lucru.
Adica se ocupa de plati (unde exista cele mai multe suspiciuni) si nu poate sa si incaseze? Totul cu forme legale!
Ce chestii de somnambuli vedeti?
Este clar (cred ca se vede din satelit) un conflict de interese. Un presedinte de asoc. de prop. nu poate sa isi exercite functia pentru care a fost ales, daca este in acelas timp angajator si angajat al aceleasi firme de administratie.

Banuiesc ca proprietarii nu au idee de "aranjamentele" presedintelui sau sint complet indiferenti. Nu cred in ultima ipoteza, deoarece si-au manifestat neincrederea in firma de administrare. Firma care ar fi trebuit inlocuita cu serviciile altui administrator.
Legal poate fi modul de salarizare al presedintelui ca angajat al firmei care a angajat-o sa administreze asociatia de proprietari unde este renumerat ca presedinte al asociatiei. :D dar "schema" cu presedintele este cu semnul intrebarii din punct de vedere legal.

Suspiciunile sint in alt loc.

Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine are acces la banii asociației MihaiMihalcea MihaiMihalcea Bună ziua, Am fost președinte la o asociație de proprietari timp de 9 luni de zile unde am avut drept administrator o firmă competentă în domeniu ce ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii emylyat emylyat Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal? ContSters62736 ContSters62736 pina acum doi ani, in cadrul asociatiei noastre aveam ca angajati presedintele, administratorul (atestat pe banii asociatiei) si femeia de serviciu. in urma ... (vezi toată discuția)