avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari a emis chitante false
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari a emis chitante false

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la doua probleme de natura juridica:
1. Acum cativa ani, din cauza unor neintelegeri intre cele doua scari ale blocului in care locuiesc eu, s-a hotarat ca cele doua scari sa se desparta, scara a doua a ramas cu asociatia de proprietari initiala, iar prima scara, unde locuiesc eu, a trebuit sa depuna actele pentru o noua asociatie de proprietari. Noua administratora, care face si pe casiera, a inceput sa incaseze de la proprietari banii de intretinere in baza unor asa-zise chitante care nu aveau stampila si nici numele asociatiei intrucat aceasta inca nu exista, nu iesisera actele. Este legal asa ceva?
2. A doua problema este aceasta administratora mentionata mai sus este si sotia presedintelui noii asociatii . Este legal?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:27, 1 Februarie 2018
1. In AG de constituire trebuia sa discutati si sa hotarati modalitatea de incasare a debitelor. Important este ca pe urmatoare lista de plata, proprietarii care au achita pe asa-zisele chitante false, sa nu apara cu debite.
Ei, poate ca intre timp v-au aparut si actele, ati dat comanda de stampila, astfel ca pe toate chitantele emise, se poate aplica stampila asociatiei dvs.
Legal-ilegal, debitele trebuiau incasate si ceea ce este si mai important, trebuiau platite facturile. Ce ne puteti spune in acest sens?
2. Ce ati hotarat in AG cu privire la presedinte si administrator?
Pot sa va spun urmatoarele: in asociatiile mici (ca a dvs.), presedintele o poate face si munca administratorului si pe-a casierului. Ca de acest lucru se ocupa nevasta-sa, nu cred ca este vreo problema, este o gestiune comuna, pana la urma.
Apoi, in lege se face vorbire ca acest lucru nu este permis intre rude, pana la gradul al patru-lea, da? Pai omu' - presedintele, nu este ruda cu nevasta-sa. Concluzia o trageti dvs.

Discutati si hotarati, la cealalta asociatie cum stau lucrurile?

Nu a fost nicio AG de constituire in care sa se fi hotarat modalitatea de incasare a debitelor.
Si chiar daca s-ar fi hotarat, macar sa se fi hotarat pe baza de semnatura scrisa.
Nu cred ca aveti dreptate. Din moment ce actele au intarziat luni de zile, ei nu aveau voie sa incaseze, punct. Pai asa, ma apucam si eu de incasat, nu?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
cyan, moderator
SVSN a scris:

Pai asa, ma apucam si eu de incasat, nu?

Ati fi putut sa va apucati de incasat daca erati angajatul asociatiei.

Atata timp cat administratorul nu este ruda cu presedintele nu s-a incalcat legea.
Nici ea nu era angajata! Acum eu vorbesc de chitantele false, nu de gradul de rudenie.
Unde sa fie angajata, daca nu iesisera inca actele noii asociatii?!
Eu vreau sa aflu daca a gresit sau nu, nu este nimic personal.
cyan a scris:

SVSN a scris:

Pai asa, ma apucam si eu de incasat, nu?

Ati fi putut sa va apucati de incasat daca erati angajatul asociatiei.

Atata timp cat administratorul nu este ruda cu presedintele nu s-a incalcat legea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chitantele sunt inseriate?
Au data si semnatura incasatorului, eventual si numele?
Este inscris motivul incasarii, intretinere luna x?

Daca au aceste elemente de identificare nu pot fi considerate false chiar daca ua fost incasati banii de o persoana neangajata.

In conditiile respective, fara asociatie infiintata si angajati, cum considerati dvs ca trebuia rezolvata plata furnizorilor?
Cine trebuia sa se implice si cum puteau sa se incaseze banii legal?

Alte discuții în legătură

Sistare alimentare cu apa pentru datorii generate de administrator kostin kostin Salutare.. ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau propuneri de pasi de urmat in vederea solutionarii acestei probleme? Situatie: 1.blocul are mai multe scari, ... (vezi toată discuția)
La ce documente de la asociatia de proprietari se ataseaza demisia presedintelui de asociatie? cornelia08 cornelia08 Ma intereseaza daca cererea de demisie a presedintelui de asociatie se inregistreaza intr-un registru al asociatiei si la ce documente se ataseaza dupa ... (vezi toată discuția)
Presedinte rau intentionat veroniquero veroniquero Buna ziua! Sunt administrator cu atestat la o asociatie de proprietari si angajat cu carte de munca, caci asa a vrut presedintele de pe vremea cand am ... (vezi toată discuția)