avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare salariu necuvenit presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare salariu necuvenit presedinte

Buna seara, fostul presedinte a incasat un salariu introdus pe lista de plata si achitat de fiecare proprietar conform cotei indivize dar s-a constatat ulterior ca nu avea dreptul la el si timp de doi ani nu s-a luat nici o masura. A fost schimbat in luna septembrie 2016 si in AG respectiva s-a stabilit recuperarea sumei asa cum s-a dat adica lunar incepand cu luna octombrie si a fost de acord. Nu a platit nimic si as vrea sa stiu daca pot trece suma printr-o rubrica separata pe lista de plata pentru recuperare si redistribuirea ei la proprietari. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgeta2016 , utilizator 22:20, 5 Februarie 2017
De ce indemnizatia presedintelui nu a fost cuvenita?
La ce va referiti cand spuneti ca vreti sa o recuperati si redistribuiti proprietarilor? Sa o mai opriti iar?
Avea pensie si legea nu-i permitea. Trebuie sa dea inapoi salariu luat = recuperat si trecut pe lista cu minus in dreptul fiecarui proprietar = redistribuire. De ex a luat 300 si pe lista trec 300 in dreptul ap lui si aceasta suma se trece cu minus la ceilalti prop in functie de cat a dat fiecare. E corect?
Pai ar trebui sa recuperati si contributiile platite catre stat!
Sa intelegem ca avea pensie anticipata.
Cenzorul asociatiei a dormit cand verifica legalitatea actelor?
Ar trebui sa existe o decizie a comitetului executiv privind esalonarea recuperarii prin metoda includerii in lista de intretinere lunara si un angajament de plata la care sa puteti aplica penalitatim
In AG s-a hotarat recuperarea sumei esalonate adica asa cum a incasat-o si a fost de acord dar nu a platit nimic.
Mai trebuie alt angajament de plata? E suficienta decizia CE pentru a include in lista de intretinere? Si cenzorul si firma care face listele au hotarat recuperarea sumei dar timp de 2ani si jumatate cat a fost el presedinte nu au facut nimic pentru ca probabil asteptau sa se prescrie.
Daca a fost in functie, a fost presedinte.... avea tot dreptul sa primeasca indemnizatia asa cum a hotarat adunarea generakla atunci cand a ales presedintele.
Pensionarii la limita de varsta au dreptul sa primeasca indemnizatii, salarii..., in acelasi timp cu pensia.
Daca nu are voie sa cumuleze pensia cu alte venituri salariale (pensie anticipata, pensie de invaliditate gr. 1....), asta o constata fiscul si-i taie pensia obligandu-l sa dea si banii inapoi statului pentru perioada cat a cumulat pensia cu acele venituri.
Asadar omul a fost platit si a avut dreptul la indemnizatie. Nu a avut dreptul la pensie dar asta nu mai este problema asociatiei.

Alte discuții în legătură

Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)
Ce pregatire profesionala trebuie sa aiba presedintele si vicepresedintele asociatiei de propietari? maria_carmen maria_carmen Care este pregatirea profesionala a presedintelui si vicepresedintelui: liceu? facultate tehnica? facultate economica? Ce acte trebuie sa intocmeasca, sa ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari roxana moldovan roxana moldovan Este obligatoriu ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie proprietar in imobilul care face obiectul asociatiei? Daca da, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)