Am fost in CCI pana pe 29aprilie2014,apoi am intrat in somaj.In octombrie urmeaza sa nasc al doilea copil.Care va fi suma indemnizatiei pe care o voi lua pt al doilea copil cu noua lege?Si pentru doi copii se mai face aclocatia complementara cum se facea inainte?
Buna seara.Am si eu o intebare:Am muncit la o firma de la care am plecat in CCIin anu 2014.In 2015 firma respectiva s-a inchis(este radiata m-am interesat la Registrul comertului)Pe 29 apr 2016 m-i s-a terminat CCIapoi am intrat in somaj sap trecutapentru a avea continuitate pentru urmatorul CCi.Mentionez ca sunt insarcinata in 4 luni.Cand va fi pentrul dosarul de Indemnizatia de Crestere Copilcine imi va complrta adeverinta tip pentru dosarul de indemnizatie?
Buna seara.Am vorbit cu sefa si mi-a spus ca nu ma poate da in somaj deoarece firma unde aveam cim a fost inchisa de anul trecut,si cica nu mai are stampila,administrator si contabil pe firma veche(E acelasi lucru cu a schimba denumirea firmei?).Ea avea mai multe magazine si unele din ele erau pe firma care s-a inchis iar contractele celorlalte fete de la firma veche le-a trecut pe firma noua si cu mine ce s-a intamplat?Sau ce ar fi trtebuit sa faca si nu a facut ca sa se razbune pe mine?
Si asta e ultima intrebare si nu va mai deranjez(cred):In cazul meu care sunt pasii care trebuie sa ii fac pt a intra in somaj?Trebuie cumva sa se pregateasca actele cu o luna de zile inainte?Pe 30 aprilie ar trebui sa fie prima zi de munca.Din cate stiu o luna de zile trebuie sa o muncesti dupa terminarea ccc apoi te da in somaj.In cazul meu ea a spus ca nu ma mai primeste.Daca ii platesc din mana cartea de munca pt luna respestiva ar fi o solutie?Dati-mi va rog mai multe variante(si sa luati in considerare ca nu ma mai primeste inapoi.
Buna ziua.Mai am cateva intrebari:Firma unde am muncit si-a schimbat numele(nustiu din ce cauza),daca ar fi sa ma dea in somaj o sa intalnesc dificultati?Poate sa ma mai dea in somaj?Si in cazul meu ce ar trebui sa fac sau ce ar trebui sa stiu?Va multumesc
Ar mai fi o chestiune:AM auzit de la o prietena cum ca cumnatul ei ia o indemnizatie de 500 lei timp de doi ani in locul sotiei deoarece ea nu a muncit niciodata,cu toate ca el munceste in continuare si vechimea ii merge normal in acesti 2 ani.Imi puteti spune despre ce este vorba?Cica aceasta lege s-a dat de curand.
Deci din somaj pot beneficia de indemnizatie.Si poate sa ma dea in somaj direct din ccc sau trebuie sa ma primeasca o perioada de apoi somaj?Si ce legatura au concediile medicale daca sunt in somaj?