avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate Caydenz

Activitate Caydenz

Are dreptul un furnizor de produse digitale (in acest caz Blizzard) sa revoce accesul la produsele achizitionate fara a restitui suma platita pentru acestea?

Am inteles ca in directiva europeana 2011/83/EU ar fi mentionat faptul ca nu are acest drept, insa nu gasesc paragraful sau daca chiar se aplica pentru Romania.

Multumesc!
Doresc sa reziliez un contract Vodafone.
Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia abonamentul.

Pot sa il reziliez fara sa platesc acea taxa (justa despagubire pe limbajul lor infect)?

Aici zice asa: [ link extern ]

Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
j) restrâng sau anulează dreptul consumatorului de a denunţa sau de a rezilia unilateral contractul, în cazurile în
care:
- profesionistul a modificat unilateral clauzele prevăzute la lit. e);
- profesionistul nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale;
- profesionistul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe în cazul
denunţării unilaterale;
Răspuns la discuția Garantie Laptop Lenovo
Am avut si eu o problema cu un laptop de la Lenovo (s-a stricat hardul).
Am vorbit la telefon cu cei de la lenovo, l-am trimis in Polonia, in aproape o saptamana a venit inapoi cu hardul, carcasa si tastatura inlocuite. (carcasa si tastatura au fost inlocuite pentru ca am rupt eu mai demult... baieti foarte de treaba)

Probabil ca LCD-ul nu are pixeli defecti si nu ati verificat dvs. bine. Nu au de ce sa minta. Sunt foarte seriosi.