Buna ziua,
As dori sa stiu daca eu, in calitate de vanzator al unui imobil, ma supun vreunui risc daca vand acest imobil unei persoane care nu il vizioneaza inainte de cumparare.
Pur si simplu, cumparatorul mi-a spus ca pozele pe care le-a vazut in anunt i-au fost suficiente. Eu am insistat de mai multe ori sa vina sa vada si in realitate, dar omul se declara foarte sigur pe evaluarea pe baza pozelor si nici nu doreste sa bata drumul pana la casa, care este la cateva ore distanta.
M-a rugat sa fac programarea la notar si mi-a spus ca plata va fi facuta conform legii, prin transfer bancar.
Poate respectivul cumparator, care pare ca are cunostinte foarte solide in domeniul legal prin profesia pe care o practica, sa urmareasca de fapt sa obtina ulterior cumpararii bani de la mine, prin invocarea existentei de vicii ascunse, sau orice altceva in sensul acesta?
Eu am fost cat se poate de transparenta si in anunturile postate pe internet, si cu pozele facute, doar ca nimic nu poate tine loc unei vizionari live.
Mentionez ca imobilul este o casa destul de veche, pretul este mic, insa nu m-am mai confruntat cu o astfel de ciudatenie, de aceea va rog sa ma ajutati si cu parerile dvs.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul oferit. Voi astepta pana in ianuarie 2015 si apoi voi vedea daca si in ce conditii si-a reluat activitatea ANRP. Oricum, este bine ca ceea ce am inteles eu este corect si ca dosarul isi va urma calea dupa vechea lege. Sper totusi sa nu mai dureze inca un deceniu solutionarea definitiva a acestuia.
Buna ziua!
In anul 2011 am castigat definitiv si irevocabil un proces de retrocedare pentru casa mamei mele, care a fost demolata in timpul regimului comunist. Instanta a dispus atunci ca sunt indreptatit la despagubiri in schimbul acesteia. Abia in anul 2013 a fost emisa si o dispozitie a primarului general al Municipiului Bucuresti in acest sens. Insa evaluarea inca nu a fost facuta si nici nu stiu in ce stadiu se mai afla dosarul meu acum (e la prefectura, e la ANRP?). Intre timp, in 2013 a fost emisa legea 165 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire. Initial, am crezut ca asta va insemna o amanare pentru inca multi ani a primirii de despagubiri, insa in aprilie 2014, CCR a emis Decizia 88/2014, conform careia, dupa cum inteleg eu, a fost declarat neconstitutional un articol din lege si ca aceasta trebuie aplicata numai dosarelor introduse in instanta dupa intrarea in vigoare a legii 165/2013.
As dori sa stiu daca este corecta interpretarea mea si daca da, care este termenul aproximativ de asteptare pana cand se va face evaluarea si pana cand ANRP va emite titlul de plata catre CEC sau titlul de conversie catre Fondul Proprietatea?
Buna ziua!
Mama mea vrea sa treaca pe numele meu toate bunurile ei folosind un contract de intretinere. Singura problema este ca exista posibilitatea ca in viitor, ea sa mai dobandeasca un bun imobil, care ar trebui sa fie trecut tot pe numele meu. Care ar fi cea mai buna varianta? Eu m-am gandit la trei optiuni:
1. facem acum un contract de intretinere pt bunurile existente si cand mai apare ceva mai fac inca un contract de intretine. Nu stiu insa daca e legal sa existe 2 contracte de intretinere intre doua persoane.
2. aceeasi varianta ca mai sus, doar ca primul contract de intretinere il facem pe o durata de doar un an, nu pe viata. Si apoi fac alt contract de intretinere. Nu stiu insa daca nu poate fi atacat de altcineva, pe motiv ca e disproportionata valoarea bunurilor cu valoarea posibila a intretinerii timp de doar un an. Stiu insa ca nu poate fi atacat decat de una din cele doua parti acest tip de contract, spre deosebire de orice alt fel de contract (donatie, vanzare cumparare etc.).
3. facem acum un contract de intretinere pt bunurile existente si apoi, cand e cazul, o anexa cu bunurile suplimentare, ce vor face astfel parte tot din contractul initial de intretinere, pe viata.
Ce parere aveti? As aprecia mult un sfat din partea dumneavoastra.
Cu multumiri.