avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detalii contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detalii contract de intretinere

Buna ziua!
Mama mea vrea sa treaca pe numele meu toate bunurile ei folosind un contract de intretinere. Singura problema este ca exista posibilitatea ca in viitor, ea sa mai dobandeasca un bun imobil, care ar trebui sa fie trecut tot pe numele meu. Care ar fi cea mai buna varianta? Eu m-am gandit la trei optiuni:
1. facem acum un contract de intretinere pt bunurile existente si cand mai apare ceva mai fac inca un contract de intretine. Nu stiu insa daca e legal sa existe 2 contracte de intretinere intre doua persoane.
2. aceeasi varianta ca mai sus, doar ca primul contract de intretinere il facem pe o durata de doar un an, nu pe viata. Si apoi fac alt contract de intretinere. Nu stiu insa daca nu poate fi atacat de altcineva, pe motiv ca e disproportionata valoarea bunurilor cu valoarea posibila a intretinerii timp de doar un an. Stiu insa ca nu poate fi atacat decat de una din cele doua parti acest tip de contract, spre deosebire de orice alt fel de contract (donatie, vanzare cumparare etc.).
3. facem acum un contract de intretinere pt bunurile existente si apoi, cand e cazul, o anexa cu bunurile suplimentare, ce vor face astfel parte tot din contractul initial de intretinere, pe viata.
Ce parere aveti? As aprecia mult un sfat din partea dumneavoastra.

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: arabela2014 , utilizator 13:33, 3 Februarie 2014
Varianta a doua este buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament , donatie sau vanzare -cumparare ? gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Mama are 73 ani si doreste sa-mi treaca casa pe numele meu . Ce varianta sa alegem ca sa nu ne coste prea mult si dupa moartea ei sa nu mai fiu ... (vezi toată discuția)
Cum pot cumpăra un apartament de la tata, astfel încât soțul meu să nu aibă niciun drept asupra lui în caz de divorț? Camelia R Camelia R Buna ziua, exista vreo posibilitate sa fac contract de vanzare cumparare pt un apartament, proprietar este tatal meu si eu vreau sa-l trec pe numele meu, dar ... (vezi toată discuția)
Contractul de ÎntreȚinere poate fi atacat? goghita goghita Părinții mei sunt divorțați. Tatăl meu mi-a facut un contract de intreținere autentificat la notar acum 3 ani. 1).Ce șanse sunt ... (vezi toată discuția)