Buna ziua, exista vreo posibilitate sa fac contract de vanzare cumparare pt un apartament, proprietar este tatal meu si eu vreau sa-l trec pe numele meu, dar in cazul unui divort, sotul sa nu aiba dept de partaj?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se poate numai daca incheiati cu sotul, inainte de vanzare o conventie matrimoniala de separatie de bunuri.
Altfel, este bun comun cu sotul, fiind partajabil in caz de divort.
Numai prin donatie se poate. Altfel, puteti stabili la notar sa instituiti regimul separatiei de bunuri. Adica ce cumparati dvs sa fie al dvs. In caz contrar, are si el dreptul. Doar sa dovediti la partaj ca intentia tatalui a fost sa vi-l vanda dvs...
Bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei (in cazul regimului matrimonial al comunitatii legale de bunuri) prin contract de vanzare-cumparare sunt bunuri comune ale sotilor, indiferent daca, doar unul din soti a incheiat contractul de vanzare-cumparare respectiv.
Din punct de vedere juridic, in acesta situatie, nu are nici o relevanta intentia tatalui de a va vinde doar dvs., nu are nici un efect juridic.
Prin urmare, asa cum v-a recomandat si dna. notar, incheiati o conventie matrimoniala de separatie de bunuri si contract de vanzare-cumparare.
Donatie
Kitycat
Mentionez ca mama vrea sa imi lase casa doar Mie , Eu avind inca doua surori deja casatorite . Ele sint de acord in aceasta privinta dar poate fi contestata ... (vezi toată discuția)