avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate maryan_eu

Activitate maryan_eu

Răspuns la discuția recurs
multumesc
Discuție recurs
care sunt situatiile sau obiectele unui dosar la care nu se mai poate face recurs ci doar fond si apel ? daca se poate sa-mi specificati articolul.
Multumesc
Răspuns la discuția decizie civila
inteleg ca alta cale de atac la curtea de apel nu exista ??
sunt in aceasta situatie : la fond am avut castig de cauza, s-a facut recurs si am pierdut... dar nu am fost informata ca avand acest obiect de rezolutiune contract, nu se mai poate face apel!!!
Discuție decizie civila
Buna ziua,
as dori sa stiu daca un dosar are ca obiect rezolutiunea unui contract de intretinere are 3 cai de atac,adica judecatorie,tribunal si curte sau doar doua : judecatoorie si tribunal?? si in cazuri speciale doar inalta curte??
va rog daca se poate sa-mi faceti referire la rticole din cod ,in acest sens.
Multumesc
NU DORESTE SA IMPARTIM VENITUL DIN CHIRIE..ETC..sunt multe motive pentru care nu e in regula colaborarea cu fostul sot!
Multumesc tuturor pentru explicatii!
Dar totusi, ce solutii legale exista pentru a putea impiedica inchirierea cotei parte din imobil ,in perioada ramasa pana la incheierea partajului?
Buna ziua
As dori o lamurire a situatiei urmatoare:
In urma divortului ,fara efectuarea partajului ..proces pe rol, fostul sot doreste sa de-a in chirie o garsoniera care este bun comun. Poate face acest lucru fara acordul meu?
Multumesc
asa este,cererea a fost anulata...am aflat ca cererea reconventionala a fost anulata pe motiv ca paratul a fost informat sa achite taxa de timbru , de o valoare exorbitanta dar asta e o alta poveste,insa acea citatie sau cum s-o numi nu a fost primita de catre parat fapt ce a dus la neonorarea ei.Cum putem face dovada ca nu am primit,cand toate citatiile si comunicarile se lasa pur si simplu in cutia postala,nu semneaza nimeni de primire?? Dar nu stim de ce a fost anulata si cererea de chemare in judecata,cererea reclamantului?? la dosar nu s-a putut ajunge deoarece se afla la judecator! 0 alta problema e taxa de timbru,defapt valoarea ei...se poate contesta? si daca cineva este in imposibilitatea de a o plati cum se procedeaza,ce se intampla? Este strigator la cer, ca din cauza taxei de timbru sa nu se poata continua desfasurarea procesului, unde doi oameni isi impart bunurile...stiu ,este de preferat sa se solutioneze pe cale amiabila dar in cazul in care nu se prefera asta ...te duci la o instanta
de la care te astepti sa dea solutia cat mai echitabil si mai rapid insa te tin ei pe loc din cauza unei taxe!!!
Scuze daca am suparat pe cineva cu asta,insa e inadmisibil!!!
Cererea de chemare in judecata a fost depusa in cursul lunii septembrie 2013,iar comunicarea de catre parat a fost primita in noiembrie 2013,punandu-ise in vedere un raspuns in termen de 25 de zile,astfel in acest termen s-a depus de catre parat intampinare si cerere reconventionala. De la inregistrarea acesteia nu am mai primit nici o comunicare. Incercand sa aflu in ce stadiu se afla acest dosar,am gasit ceea ce am afisat in continutul intrebarii mele.
Din ceea ce imi spune-ti dvs ,inteleg ca reclamantul si-a retras chemarea in judecata sau instanta I-a respins aceasta cerere??
Multumesc
exista riscul de nedepunere in termen a intampinarii? poate fi si asta o cauza?