La parterul blocului exista spatii comerciale detinute de o persoana fizica. De ceva timp, functioneaza intr-unul dintre acestea o casa de pariuri. Odata cu ea, ne-am ales si cu o gasca de romi, care stau toata ziua acolo, fac mizerie la intrarea in bloc, vara stau pana noaptea tarziu si deranjeaza locatarii. Cativa lucreaza la casa respectiva.
Cum am putea obliga proprietarul spatiului sa inchida contractul cu aceasta casa sau unde am putea face o plangere impotriva firmei respective?
Politia a venit cand a fost sunata (nu tot timpul), dar nu se intampla nimic, de multe ori nici nu pleaca din fata blocului. Singura solutie ar fi ca aceasta casa sa nu mai functioneze aici.
Multumesc pentru raspuns. Factura este deja pusa la cheltuieli, este de acum 1 luna. Firma resp. a fost de acord sa restituie TVA-ul, dar trebuie vazut sub ce forma poate fi introdus in contabilitate.
Asta i-am spus si noi, sa urmeze calea legala si sa nu mai faca scandal. Voiam sa fiu sigura ca noi, ca Asociatie, nu trebuie sa facem nimic cu factura firmei radiate.
Am fost acuzati de un locatar ca am falsificat noi factura respectiva, impreuna cu firma radiata, si ca am fi avut vreun beneficiu din a achita suma de 1500 ron + tva unei reparatii care a durat 4 zile... Acuzatia numarul doi este neverificarea firmei respective la registrul comertului, atunci cand am primit factura. "evaziune fiscala" si "uz de fals" sunt alte acuzatii aduse. Multumesc.
O firma cu care s-a mai lucrat la reparatiile din bloc ne-a emis o factura de reparatii, dupa ce aceasta firma a fost radiata. Intrucat noi mai lucrasem cu firma resp, nu am mai verificat-o si nu am avut cunostinta ca firma de fapt isi incetase activitatea.
Ce se poate face cu TVA-ul din factura? Se poate cere inapoi printr-o sesizare la administratia financiara? Cum se poate demonstra ca nu exista nicio rea intentie in legatura cu aceasta factura?
Multumesc.
Doina, memebru comitet.