O firma cu care s-a mai lucrat la reparatiile din bloc ne-a emis o factura de reparatii, dupa ce aceasta firma a fost radiata. Intrucat noi mai lucrasem cu firma resp, nu am mai verificat-o si nu am avut cunostinta ca firma de fapt isi incetase activitatea.
Ce se poate face cu TVA-ul din factura? Se poate cere inapoi printr-o sesizare la administratia financiara? Cum se poate demonstra ca nu exista nicio rea intentie in legatura cu aceasta factura?
Multumesc.
Doina, memebru comitet.
Poate ne explicati si noua sa intelegem ce legatura are TVA-ul de pe factura cu asociatia de proprietari!?
Asociatia dumneavoastra de proprietari este inregistrata ca platitoare de TVA? Intocmiti si depuneti declaratia de TVA la finante si platiti TVA la finante?
Am fost acuzati de un locatar ca am falsificat noi factura respectiva, impreuna cu firma radiata, si ca am fi avut vreun beneficiu din a achita suma de 1500 ron + tva unei reparatii care a durat 4 zile... Acuzatia numarul doi este neverificarea firmei respective la registrul comertului, atunci cand am primit factura. "evaziune fiscala" si "uz de fals" sunt alte acuzatii aduse. Multumesc.
Asociatia nu este obligata sa verifice daca firma mai este sau nu inscrisa in registrul comertului. Faptul ca firma a emis factura falsa cade in responsabilitatea ei, a firmei. Asociatia a fost de buna credinta si a platit lucrarea. Nu mai vorbesc ca site-urile unde poti verifica informatii despre firme sunt varza. Nu afli nimic ca lumea.
Cine acuza trebuie sa si dovedeasca, sa argumenteze, sa mearga in instanta.
Daca numa' vorbeste, lasati-l sa vorbeasca.
Azi toata lumea acuza pe toata lumea.
Asta i-am spus si noi, sa urmeze calea legala si sa nu mai faca scandal. Voiam sa fiu sigura ca noi, ca Asociatie, nu trebuie sa facem nimic cu factura firmei radiate.
Acum ca tot ati descoperit „america”, puteti sa chemati reprezentantul firmei sa discutati, sa-i explicati ce ar putea sa urmeze.
Ce-a mai eleganta rezolvare ar fi sa-si retraga factura, sa diminueze costul lucrarii cu valoarea TVA-ului si sa incheiati cu dansul (persoana fizica) un contract de prestari de servicii. Ma gandesc ca ar pute-o incurca rau de tot daca se fac valuri. Pana acum nu ati stiut ca firma este radiata, dara acum stiti! Deci...
Factura serviciu
Cuasoc
Buna ziua!
Asociatiile de proprietari nu platesc TVA.
As dori sa stiu cum se plateste o firma care a efectuat o lucrare pe casa scarii, platitia din fondul ... (vezi toată discuția)