Comentariul dumneavoastra este fara sens.
Spuneti ca:"Daca De regula asociatiile de proprietari nu emit emit facturi la cererea proprietarului...".
Pai de unde ati scos aceasta regula? Cum adica "asociatiile nu emit facturi la cererea proprietarului"? Cine v-a spus asa ceva?
Este exact pe dos si vad ca ati citat ce am spus eu dar cu copy-paste fara sa cititi ce am scris si reiau: "De regula asociatiile de proprietari nu emit facturi
decat la cererea proprietarului". Sa traducem: asociatiile de proprietari emit facturi doar la solicitatea beneficiarului. Intelegeti unde ati gresit?
Daca prima parte a intrebarii dumneavoastra este gresita, partea adoua a intrebarii o tratam separat pentru ca ar fi poate de lamurit.
Asadar spuneti:
care este temeiul legal in baza caruia un proprietar poate cere asociatiei emiterea de facturi?
Un proprietar, un cetatean, un om, o persoana..., poate cere orice si oricui pentru ca nu exista nimeni pe lume care sa interzica a deschide gura si a cere ceva, cuiva. Omul cere si nu da cu parul, intelegeti?
Dar sunt reglementari in aceasta lume care-i obliga pe unii sa si raspunda cererii ori chiar sa o rezolve.
Printre aceste reglementari sunt, in Romania, legea contabilitatii, normele acesteia, codul comercial.... dar si mai exact
codul fiscal impreuna cu normele si metodologiile de pe langa acesta in care se specifica concret, in mai multe randuri, la fiecare republicare... despre emiterea facturilor. In acestea se prevede ca pana si cei care nu sunt obligati sa emita facturi, trebuie totusi
sa emita facturi daca beneficiarul le solicita.
Sunt multe surse din care va puteti lamuri. Cititi, de exemplu aici:
www.avocatnet.ro/content/art...