avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura serviciu

Buna ziua!
Asociatiile de proprietari nu platesc TVA.
As dori sa stiu cum se plateste o firma care a efectuat o lucrare pe casa scarii, platitia din fondul de reparatii?

Factura nu tb sa contina TVA? Se cere firmei sa emita factura fara tva?

Daca administratorul a platit factura cu tot cu tva-ul facturat de firma respectiva ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:13, 26 Ianuarie 2016
Aici intrati pe un alt domeniu: sunt firme platitoare de TVA si ele emit facturi cu TVA.
Dupa cum exista firme mici neplatitoare de TVA care emit facturi fara TVA.
Asociatia plateste TVA daca firma este platitoare de TVA.
Cuasoc a scris:
Daca administratorul a platit factura cu tot cu tva-ul facturat de firma respectiva ce e de facut?

Administartorul a achitat factura corect. Orice factura se achita asa cum este scrisa pe ea suma totala de plata indiferent ca aceasta suma contine sau nu TVA.

Administratorul plateste factura asa cum a fost emisa (cu TVA).
Asociatia este beneficiarul final care, ca orice cumparator final, achita TVA-ul unui produs / serviciu.
Administratorul repartizeaza aceasta suma (cu tot cu TVA) pe listele de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare cheltuieli spatii comune toni1703 toni1703 Buna ziua. Locuiesc intr-un cartier rezidential. As avea si eu o intrebare referitoare la refacturarea si detaliile pe care ar trebuii sa le contina o ... (vezi toată discuția)
Factura reparatii firma radiata introdusa in contabilitate. ce este de facut? asociatie-bucuresti asociatie-bucuresti Buna ziua, O firma cu care s-a mai lucrat la reparatiile din bloc ne-a emis o factura de reparatii, dupa ce aceasta firma a fost radiata. Intrucat noi mai ... (vezi toată discuția)
e in regula daca firma de salubritate nu trimite factura lunara catre asociatia blocului ? androidu androidu Buna seara. Am cerut presedintelui de bloc sa mi arate factura de gunoi pe luna trecuta, asta dupa ce pretul la gunoi a fost modificat. Am sunat la firma de ... (vezi toată discuția)