avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E in regula daca firma de salubritate nu trimite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E in regula daca firma de salubritate nu trimite factura lunara catre asociatia blocului ?

Buna seara. Am cerut presedintelui de bloc sa mi arate factura de gunoi pe luna trecuta, asta dupa ce pretul la gunoi a fost modificat. Am sunat la firma de salubritate si am intrebat daca s a modificat pretul la gunoi si raspunsul a fost NU ! La avizier se afiseaza lunar chitanta cu plata facuta si stampila firmei. Presednta a spus ca pe baza contractului facut in urma cu 4 ani intre asociatie si firma de salubritate, intre 10 si15 ale lunii se duce si plateste. Firma de salubritate nu trimete nici o factura catre asociatia de bloc! Si cum de s a modificat pretul ? Din cauza restantierilor a fost raspunsul ! Cum o firma atit de mare din Bucuresti care se ocupa cu ridicarea gunoiului de la blocuri, nu emite factura s au e normal asa ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:54, 29 Septembrie 2015
Furnizorii de servicii emit facturi lunare conform contract incheiat cu asociatia de proprietari
Daca exista restantieri,eventualele penalitati aplicate de asociatia de proprietari,ar trebui impuse strict celor vinovati de neplata in termen cote intretinere
androidu a scris:
Am sunat la firma de salubritate si am intrebat daca s a modificat pretul la gunoi si raspunsul a fost NU !

Pai daca ati sunat trebui sa intrebati si de factura, cand se emite factura, ce contine aceasta, ultima factura, penalizari...
Asa ca mai dati un telefon si poate ne spuneti si noua.
Pe listele de plata se repartizeaza valoarea facturiii, indiferent ca aceasta este platita, achitata integral sau partial. Asa ca anu are legatura plata facuta de administrator intre 10-15 ale lunii pe baza de chitanta, cu ceea ce vi se repartizeaza pe lista de plata. In 10-15 septembrie, de exemplu, administratorul poate plati factura pe iulie ce a fost repartizata pe lista de plata aferenta acelei luni, sau pentru luna august, la felrepartizata pe lista de plata aferenta lunii august.
Asa ca nu are cum sa faca administratorul repartizarea sumei datorate catre salubritate, in luna iulie in baza chitantei din 10 septembrie.

Deci, acel contract incheat cu firma de salubritate nu e valabil ? Mi a spus ca la apa ,la caldura vin facturi de plata ,pentru ca e in fuctie de cit se consuma, se citesc apometrele, dar la gunoi nu exzista consum, deci nu e nevoie de factura !
E nevoie de factura.
Multumesc. Miine sun la iei. Ceva nu e in regula !

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)
Contract prestarii servicii ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ? (vezi toată discuția)
Unde se poate reclama/sesiza o administratora de apartamente anul2015 anul2015 Buna, De doi ani la apartamentul unde locuies a venit o noua administratora, de cum a venit mi sa parut ceva necurat la mijloc, deoarece brus a crescut ... (vezi toată discuția)