avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract prestarii servicii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract prestarii servicii

ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:06, 21 Octombrie 2010
Asociatia de proprietari, ca reprezentant al tuturor proprietarilor, incheie contract cu societatea de salubrizare.
La noi functioneaza combinat acest sistem. Firma de salubritate are contracte incheiate cu asociatiile (majoritatea cazurilor) dar au si contracte cu fiecare proprietar de apartament acolo unde asociatia nu a vrut sa incheie contracte sau au reusit rezilierea contractelor vechi.
La inceputul acestui an am incercat sa reziliem contractul incheiat intre firma de salubritate si asociatie. Duipa schimbul a 3 randuri de adrese cu firma, care refuza rezilierea, am prelungit aceste contracte pana la 31 dec 2010. A nici noi, proprietarii nu suntem foarte hotarati daca sa insistam in reziliere sau nu.
Haideti sa va spun opinia mea.
La contractare, asociatia trebuie sa declare cate persoane locuiesc in condominiu deoarece contractul de salubritate este un abonament.
Un bun negociator va avea in vedere intotdeauna ca numarul locatarilor va scadea in timp, astfel incat din 100 de persoane, de exemplu, cate are acum, el va presupune ca in condominiu in medie vor locui 80 :)
Deci face abonamentul pe 80 persoane.
Lunar abonamentul pentru o persoana ar fi, sa zicem 7 lei, deci in loc de 700 lei, asociatia plateste la salubrizare factura lunara de 80 * 7 = 560 lei.
Asa ca cele 100 persoane platesc un abonament de 5,6 lei in loc de 7 lei.

Verificarea este cu totul teoretica la nivel de asociatie.

Plus ca societatile de salubritate nu fac contracte separate cu proprietarii intrucat ele colecteaza gunoiul menajer la nivel de ghena de bloc, nu-l iau de la usa omului......
Dupa cum am mai spus, societatea de salubrizare de la noi are multe blocuri in care a incheiat contracte cu fiecare proprietar in parte.
Noi am vrut sa reziliem contractul pe asociatie pentru ca aceasta societate calculeaza si factureaza penalizari de intarziere. Ori daca noi avem la 120 de apartamente 20 de restantieri din care 10 cu restante de peste un an cu care suntem in procese dar ...penalizari platim.
Cat priveste numarul de persoane, este adevarat ce spuneti. Dar prin contract se prevede ca asociatia este obligata sa aduca la cunostinta societatii de salubritate orice schimbare de numar de persoane in asociatie pentru a fi luate in calcul si chiar ne-au solicitat listele de plata afisate de unde se vede clar cate persoane sunt pe fiecare apartament, pe scara, pe asociatie...
Si s-ar pune problema sa schimbati contractul in fiecare luna? :)
S-ar putea ca eu sa vad problema mai lax, pentru Bucuresti, deoarece aici daca nu-ti convin conditiile puse de o societate sau aceasta ar indrazni sa-mi ceara listele de intretinere, as putea rupe contractul cu ei pe orice motiv - l-as gasi, ca oricum au carente in activitate - si m-as duce la alt prestator.

Lac sa fie, ca broaste, slava Domnului.....!

PS. Intr-adevar, insa, prestatorii prefera si impun contracte cu asociatiile de proprietari pentru ca sunt mai usor de gestionat din punctul lor de vedere..... si in aceasta privinta n-ai ce face, tu, asociatie, ca ...risti sa te cufunzi intr-un ocean de gunoi neridicat pe motiv de lipsa de contract de salubrizare.

PS1 In blocuri sunt agenti economici care au contracte separate, dar acesta este alt aspect decat al contractelor pe proprietar persoana fizica.



Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Contract cu firma salubritate alex5 alex5 Buna ziua, suntem o asociatie mica, de 15 apartamente. din diverse motive, vrem sa facem contracte individuale (fiecare apartament) cu firma de ... (vezi toată discuția)