avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract prestarii servicii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract prestarii servicii

ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:06, 21 Octombrie 2010
Nu se pune problema sa "schimbam contractul in fiecare luna". Ca doar la apa, electricitate nu schimbam contractul in fiecare luna daca avem consumuri diferite. Numai ca la acestea unitatea de masura este metrul cub, kilovatul, pe cand la salubrizare este persoana, numarul de persoane.

Referitor la mutarea de la un prestator la altul, la noi exista o singura regie de stat de slubritate. Poate ca in Bucuresti, fiind mai multe societati va puteti muta de la unul la altul, dar am mari indoieli ca practic se realizeaza asa ceva pentru ca si la dumneavoastra firma de salubritate face curatenie in jurul blocului, in parcuri, colecteaza gunoiul din cosurile de pe trotuare, de la agenti economici, de la institutii publice ... si toate aceste pe o suprafata, un cartier pentru care are contract cu primaria. De ceea nu cred ca intr-o aglomeratie de 10-20 de blocuri cu parcuri, scoli, agenti economici, strazi, trotuare, locuri de joaca, institutii publice se poat schimba firma de salubritate pentru ca o asociatie constituita pe o scara, doua de bloc reziliaza contractul. Dar poate asa o fi cum spuneti dumneavoastra.

In blocul nostru si multe alte blocuri agentii economici au contracte directe cu societatea de salubrizare iar asociatia de proprietari are contract cu firma de salubritate numai pentru numarul de persoane din asociatie. Dar, repet, sunt mai multe asociatii de proprietari care nu au contract cu firma si-aceasta are contracte individuale cu proprietarii de apartamente. Pretul unitar (pe persoana) este acelasi indiferent ca se factureaza la asociatie sau se factureaza familiei XXX. Au agenti care merg zilnic inarmati cu un chitantier si-ncaseaza direct la usa proprietarului. Cei care nu sunt gasiti acasa pot merge sa achite si direct la casieria de la sediul regiei de salubritate.
In Bucuresti nu mai exista societate de salubritate de stat, toate sunt private.
Si daca primaria are contract cu firma X pentru curatenia stradala, blocul nostru are contract cu firma Y, iar un bloc la doua strazi de noi are contract cu firma Z. E o batalie ceva de speriat intre firme sa-si pastreze asociatiile....! Ofera tot felul de facilitati, asa ca nici nu se pune problema unor controale la listele de intretinere....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Contract cu firma salubritate alex5 alex5 Buna ziua, suntem o asociatie mica, de 15 apartamente. din diverse motive, vrem sa facem contracte individuale (fiecare apartament) cu firma de ... (vezi toată discuția)