avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract cu firma salubritate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract cu firma salubritate

Buna ziua,

suntem o asociatie mica, de 15 apartamente.
din diverse motive, vrem sa facem contracte individuale (fiecare apartament) cu firma de salubritate.
intrebare : exista vreo lege care sa oblige asociatia de proprietari (ca si entitate juridica) sa aiba contract cu firma de salubritate , sau e suficient persoanele din asociatie care locuiesc acolo sa aiba contracte individuale ?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: alex5 , utilizator 08:58, 19 Ianuarie 2011
Nu stiu de existenta unei astfel de legi, dar, mai mult ca sigur, firma de salubrizare nu va accepta incheierea unor contracte separate cu fiecare proprietar, atata timp cat acestia sunt constituiti intr-o asociatie de proprietari in toata regula.
In primul rand, ganditi-va ce se intampla daca nu platestc 2-3 proprietari, firma de salubritate cum recunoaste ca gunoaiele sunt ale rau-platnicilor?
stati putin , pai fiecare proprietar va avea contract individual si pubela lui individuala...daca nu plateste, nu-i mai ridica gunoiul , ca doar fiecare pubela are scris pe ea apartamentul .
blocul nu e un un bloc clasic, e o cladire cu 2 etaje si cu 15 apartamente
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
alex5, utilizator
in cazul in care doriti sa individualizati contractul de salubritate treuie sa intocmiti un tabel in care fiecare locatar proprietar sa-si dea acordul, fara 51% din voturi aceasta nu se poate realiza,minoritatea se va supune majoritatii.
in schimb daca se intruneste majoritatea pentru, atunci fiecare locatar proprietar va semna prin grija asociatiei contract individual cu firma de salubritate.
Imi este greu sa cred ca societatea va accepta asa ceva.
Ce-l impiedica pe locatarul caruia firma nu-i mai ridica gunoiul sa-l depoziteze in pubela vecinului. Din punctul meu de vedere, firma nu va accepta asa ceva.
ok, dar daca totusi firma accepta, e ok ? se supara primaria sau vreo alta institutie ? pt ca am discutat cu firma de salubritate, si, desi prefera un contract cu asociatia, nu mi-au zis ca refuza sa facem individual.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
alex5, utilizator

Alte discuții în legătură

Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)
Amplasare pubela la bloc IuliaIvan IuliaIvan Buna, am o situatia la blocul unde locuiesc de 4 ani. Vecinii noștri de la parter nu sunt deacord cu amplasarea pubelei in vecinătatea blocului. ... (vezi toată discuția)