avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amplasare pubela la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amplasare pubela la bloc

Buna, am o situatia la blocul unde locuiesc de 4 ani.
Vecinii noștri de la parter nu sunt deacord cu amplasarea pubelei in vecinătatea blocului.
Menționez ca e strada privată, parcare privata, iar taxa pentru salubritate de taxa unica/apartament.
Am cerut de la primarie planul de urbanism insa nu am primit raspuns.
Ce pot face? M-am saturat sa plimb gunoiul cu masina :)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:11, 10 Decembrie 2019
Pubelele se pot amplasa numai in spatii special amenajate. Solicitati primariei, in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa amenajeze astfel de spatii.
Dacă la nivel de cladire/contondomiu este Asociație de Proprietari, atunci pubela se va amplasa in spațiul prevăzut de Primărie si asociatia incheie contract de colectare a deseurilor. Deșeurile reprezintă cheltuială asociației.
Daca aveti pubela proprie, trebuie să o țineți pe proprietatea dumneavoastra si doar in ziua colectării sa o puneti pe domeniul public sau sa o amplasati într-un loc unde are acces utilajul de colectare deșeuri.
Faptul ca, la nivel de cladire nu este constituită asociație ( e obligatoriu cnf. legislației în vigoare, daca depășește un anumit număr de apartamente) va fi o problemă pentru amplasarea pubelei pe spatiu comun. Spațiul comun poate fi folosit pentru pubela doar dacă e prevăzut ca amplasament punct de colectare deseuri menajere pentru asociatia de proprietari sau cu acordul tuturor locatarilor. Primăria nu va poate aloca spatiu pentru pubela proprie. Va dati seama ce ar insemna sa faca toate clădirile asa?



IuliaIvan a scris:

Buna, am o situatia la blocul unde locuiesc de 4 ani.
Vecinii noștri de la parter nu sunt deacord cu amplasarea pubelei in vecinătatea blocului.
Menționez ca e strada privată, parcare privata, iar taxa pentru salubritate de taxa unica/apartament.
Am cerut de la primarie planul de urbanism insa nu am primit raspuns.
Ce pot face? M-am saturat sa plimb gunoiul cu masina :)
Multumesc

Pentru amplasare pubele trebu8ie respectate prevederi legislative.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Buna seara. Problema pe care o voi prezenta este in legatura tot cu pubelele de gunoi, astfel; de aproximativ un an de zile gasesc intre 4 si 12 tomberoane, pe locul de parcare pe care l-am inchiriat de la primarie. Cum pot impune asociatiei de proprietari a imobilului, in fata caruia se situeaza locul de parcare, sa nu il mai ocupe zilnic cu gunoaie/tomberoane. Am discutat cu acestia, cu primaria, cu firma de salubritate si nici unul nu considera ca este in obligatia lor sa lase locul liber.
Sesizare scrisa catre politie, care sa contina poze doveditoare a amplasarii tomberoanelor pe locul dvs, precum si copie dupa actele de plata ca sustinere a faptului ca dvs trebuie sa folositi locul ocupat de catre bunurile firmei de salubritate. In acelasi timp trimiteti si catre primarie sesizare ca se foloseste de un spatiu destinat parcarii pe post de spatiu pentru coletare deseruri si solicitati remedierea situatiei conform destinatiei si mentionati ca exista si o solicitare catre politie in acest sens. Scrisorile le trimiteti prin posta cu confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Hotarare consiliu de administratie distrugere proprietate vivi23ro vivi23ro buna ziua as dori sa stiu daca hotarirea luata in o sedinta a locatarilor de a amplasa de ex pubele de gunoi intr un loc considerat spatiu comun dar care a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)