avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Activitate mia_livia

Activitate mia_livia

Pai unchiul i-a dat termen 3 luni tatălui meu să ii dea banii, dacă nu îl acționează în judecată, așa că nu e mult de așteptat. La ce fel de om este nu m-ar mira sa mai sune pana la finalul termenului cu amenințări și să înțeleagă că așteaptă degeaba, că nu avem de unde sa îi dăm banii ceruți, care nu reflectă nicidecum partea lui din moștenire.
Bună ziua. Am contactat deja un avocat. Ne-a sfătuit sa asteptam sa îl dea unchiul in judecată.
Ceea ce nu este moral este fix ceea ce face el acum după 17 ani de la moartea părinților, în condițiile în care după doua luni s-a deschis succesiunea și a spus ca nu vrea nimic și ca de banii de succesiune tatăl meu sa își mai facă ceva la casă, dar nici nu e de acord cu succesiunea ca poate vinde tata casa(motive aiurite). Bunicii au murit într-un accident împreună, nu știu dacă se poate vorbi despre cine a murit primul, chiar nu mă pricep. Nu mai contează nici toți banii pe care bunicii mei i-au băgat în casa unchiului și nici ca bunicul a încercat sa îi facă tatălui acte chiar cu un an înainte de a muri, dar nu au avut nu știu ce certificat și pana sa îl obțină nu au mai fost. Toate acestea nu se pun, desi moral ar fi sa se pună, așa că în instanță se va hotărâ ce va fi și cum și cât va fi de despăgubit, pt ca în condițiile pe care le pune unchiul nu se poate merge, deoarece el vrea banii ăștia imediat și sa facă o hârtie de mână că renunță la moștenire, ori treaba asta s-a întâmplat acum 17 ani când nu a fost hârtie de mana(nu ca ar fi avut vreo valoare, a fost verbal, la fel fără valoare) și am ajuns aici. Bineînțeles că tatăl meu nu va fi lăsat singur în toată mizeria asta, îl vom ajuta. Săptămâna aceasta va merge cu actele la un avocat și va aștepta ca unchiul sa îl acționeze în instanță.
Bună seara. Nu vrea în rate sub nici o formă, a spus clar ca nu il interesează că tatăl meu are pensie mică - să facă un împrumut i-a spus. Nu știm cât valorează, sincer nu ne-am pus niciodată problema aceasta(e sufletul nostru acolo, am crescut acolo doua generații și creste și a treia) . Oricum casa e din '73 și i s-au adus îmbunătățiri /utilități după moartea bunicilor.
Bună dimineața. Dacă el sustine sus și tare ca are dreptul la jumătate din bunuri, nu va accepta niciodată mai puțin de 10000E cât a cerut, iar aceasta este o suma foarte mare, de care tatăl meu nu dispune. I-a propus tatăl meu sa mai scadă din sumă și a spus clar ca și asa e puțin ținând cont ca el moștenește jumatate(după mintea lui).
Asa s-a hotărât și tatăl meu, sa nu ii mai dea, caci ieri s-a lămurit ce fel de om este. L-a sunat cu amenințări să îi dea banii în 3 luni ca altfel îl acționează în instanță și îi ia jumătate din bunuri(în condițiile în care el este frate doar după mama) si i-a vorbit execrabil, la fel a vorbit și despre bunicul meu decedat, a spus ca nu reprezinta nimic pt el, ca nu il considera frate și că a văzut acum când a venit să anunțe că vrea bani că a investit tata în casă și ca nu i-a pasat de părerea lui(în condițiile în care de 17 ani de când au murit nu a mai călcat pe la tata) si i-a spus tata ca a venit la doua luni după moartea părinților cu actele pt succesiune și a refuzat ca a zis că nu ii trebuie nimic de acolo ca are tot la el acasă și a dat-o la întors, ca asa a spus, dar a spus asa ca nu era momentul atunci. Mi s-a întors stomacul când am auzit conversația lor(l-a înregistrat tata ca nici lui nu i-a venit sa creadă ce face și cum vorbește, parca era un străin, nu un frate), a vorbit foarte urat și a spus ca nu ii pasa ca tata are pensie mica, sa meargă sa se împrumute și sa ii dea banii. Nu ne-a venit să credem ce a fost la gura lui. Foarte trist!
Mulțumesc!
Și cine va plăti toate taxele, experții?
Am înțeles. După atâția ani cât costa o taxa de succesiune și tot ce mai trebuie făcut în acest sens și cine plătește această taxă, amândoi în egală măsură sau cine deschide succesiunea?
Bună dimineața. Dar dacă unchiul meu nu a făcut nici un demers pana acum de a-și cere partea și s-a trezit după 17 ani ca are nevoie de 10000de euro sa își pună panouri solare și l-a găsit pe tatăl meu bun de plată, nu exista vreo portiță prin care acestuia sa i se anuleze dreptul la succesiune?