avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate Anisoara_Taru

Activitate Anisoara_Taru

Vă supun atenţiei o situaţie cu care mă confrunt, dar din lipsă de instruire, nu ştiu exact cum să procedez:

Urmează să predau săptămânal, timp de 2 ore, un curs, în cadrul unui ONG, şi nu ştiu exact ce paşi legali să adopt în această situaţie.
Nu aş dori să-mi fac un PFA, deoarece deşi se doreşte a fi un curs pe termen lung, durata lui ţine de disponibilitatea cursanţilor. În plus, costurile de procedură pentru înfiinţarea acestui PFA sunt anevoiase şi costisitoare, având în vedere că eu prestez un serviciu doar 2 ore pe săptămână, deci venitul este mic.
Care ar fi varianta optimă pentru astfel de cazuri? Am propus ONG-ului varianta unei angajări, dar răspunsul a fost unul evaziv.
Am auzit de această convenţie civilă, şi pentru problema mea pare o soluţie de luat în considerare, dar sunt neavizată în a mă pronunţa.
Prin urmare, aş dori un sfat care să mă ajute să iau o hotarâre în această privinţă.
Vă mulţumesc mult pentru timpul acordat !
Va multumesc. Asa voi face. Toate cele bune!
Buna ziua!
Revin cu aceeasi problema pe care sper s-o pot rezolva in conditii mai putin absurde decat s-au aratat pana acum.
Dupa ce am primit decizia de respingere a acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, am mers in audienta la Directorul executiv al AJPIS din judetul meu, urmand sa depun oficial contestatia. Dupa ce mi-am expus povestea, dansul a confirmat ca sunt indreptatita sa primesc indemnizatia de CCC. La fel si ceilalti reprezentanti ai AJPIS-ului care proceseaza dosarele de CCC. Cu toate acestea, d-na jurist sustine ca programul meu de perfectionare nu a fost desfasurat in conditiile legii. Ce-o vrea sa spuna cu asta? Mi-a spus ca vrea hartie de la MEN, insa, odata cu descentralizarea invatamantului, scoala reprezentata de catre director este angajatorul meu si, prin urmare, isi da acordul ptr CFP ptr studii. O astfel de cerere e absurda. Ambasada Japoniei nu organizeaza concursuri ptr bursele de Teacher Training Program in afara cadrului legal. Exista, fara indoiala, acorduri bilaterale intre cele doua tari ptr cooperare stiintifica si de cercetare. Nu mai stiu cum sa-i justific legalitatea acestui program sponsorizat de Ministerul Educatiei japonez, popularizat la noi prin Ambasada si desfasurat la universitati de prestigiu din Japonia. Sa scriu la Ambasada Japoniei? La MEN?
In plus, Legea Educatiei nr. 1/2011 spune ca :
Art. 279. — Personalul didactic titular care din proprie inițiativă solicită să se specializeze/să continue studiile are dreptul la concediu fără plată. Durata totală a acestuia nu poate depăși 3 ani într-un interval de 7 ani. Aprobările în aceste situații sunt de competența unității școlare prin consiliul de administrație, dacă se face dovada activității respective.

Art. 304. —(4) Personalul didactic și de cercetare are dreptul de a publica studii, articole, volume sau opere de artă, de a candida la obținerea de granturi naționale și internaționale, fără restricții
ale libertății academic.

Va multumesc din nou ptr rabdare.
Am scris deja catre ANPIS un mesaj, insa din cate am inteles, procesarea unui raspuns dureaza. Maine voi merge sa contest aceasta decizie la AJPIS. Voi merge si in instanta, daca e nevoie. Punand cap la cap legile, cred ca sunt total indreptatita s-o fac. Va multumesc si sper s-auzim de bine!
Buna ziua!
Revin cu un mesaj in care voi scrie, motivul respingerii dosarului de CCC, conform deciziei primite:

Respingerea acordarii drepturilor are la baza urmatoarele motive, dupa caz:
a) solicitantul nu indeplineste cumulativ conditiile prevazute de art. 12 din OUG nr. 111/2010;
solicitantul nu a realizat, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, sau, dupa caz, nu se incadreaza in prevederile art. 2 alin (5) si (6) din OUG nr. 111/2010
c) alte motive

In continuare, sunt dispusa sa merg in instanta, insa ce credeti? Baza legala a respingerii este sustenabila?
Va multumesc pentru rabdare si pentru raspuns.
Va multumesc pentru raspuns.
In decizia de suspendare a CIM scrie : " ...se suspenda CIM, conform art. 54 din Codul Muncii" (Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor] Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.)
Pentru a face dovada plecarii la studii, am atasat cererii de atunci adeverinta data de Ambasada Japoniei. Deci, se intelege ca a fost concediu fara plata pentru studii.
De asemenea, in dosarul de CCC de acum, am atasat acea decizie de suspendare din 2011, acordul dat de angajator ptr plecarea la studii, precum si diploma obtinuta in urma acestei perfectionari.
Oricum, voi reveni cu un mesaj cand voi primi oficial baza legala a respingerii.
Buna ziua! Sunt profesor titular la un liceu din Galati. In 2011, am aplicat pentru o bursa (Teacher Training Program) oferita de Ministerul Educatiei din Japonia. Am primit bursa si am plecat in perioada octombrie, 2011 - martie, 2013, cu contract suspendat pentru studii, cu aprobarea angajatorului (conducerea scolii + inspectoratul scolar, care si-au pus semnatura pe decizie). Am revenit la catedra in aprilie, 2013, iar in noiembrie am nascut. Luna aceasta, mi-am depus dosarul pentru concediul de crestere a copilului. Desi nu am lucrat decat 8 luni, conform legislatiei in vigoare, perioada restanta pana la 12 luni este considerata perioada asimilata (`a beneficiat de concediu fara plata a participa la cursuri de formare profesionala la initiativa/cu acordul angajatorului). Mai mult, in Legea educatiei, conform art. 279, personalul didactic titular care din proprie iniţiativă solicită să se specializeze/să continue studiile are dreptul la concediu fără plată.
CU TOATE ACESTEA, DOSARUL MEU A FOST RESPINS. Intentionez sa actionez in instanta aceasta decizie, odata ce imi va fi inmanata oficial.
Nu inteleg de ce a fost luata aceasta decizie, atat timp cat am respectat toti pasii procedurali. Credeti ca voi avea castig de cauza? Sper sa se solutioneze favorabil aceasta problema, in care voi investi timp, energie si bani. Va multumesc!
Răspuns la discuția Acordare stimulent
Am inteles. Va multumesc pentru raspuns. Toate cele bune!
Răspuns la discuția Acordare stimulent
Buna ziua! As dori sa stiu cum s-a solutionat problema dumneavostra in ceea ce priveste stimulentul de insertie. Sunt intr-o situatie similara si legile sunt destul de confuze si interpretabile, din pacate. Mai exact, doresc sa depun dosarul pentru CCC pana la implinirea varstei de 1 an a lui bebe, insa pentru a beneficia de acel stimulent de insertie, conform legii, ar trebui sa ma intorc la serviciu cu a zi inainte ca bebe sa implineasca 11 luni. Din mesajul dvs, am vazut ca v-ati intors la serviciu la o zi dupa implinirea varstei de 1 an a copiilor. Ce v-au spus cei de la AJPIS? Ati primit pana la urma stimulentul de insertie? Va multumesc anticipat!
Am inteles, dar in ceea ce priveste plata indemnizatiei CCC, se vor lua in calcul doar cele 7 luni lucrate in 2013 sau se vor lua inca 5 luni anterioare plecarii mele, respectiv din 2011? Va multumesc din nou pentru rabdare!