Vă supun atenţiei o situaţie cu care mă confrunt, dar din lipsă de instruire, nu ştiu exact cum să procedez:
Urmează să predau săptămânal, timp de 2 ore, un curs, în cadrul unui ONG, şi nu ştiu exact ce paşi legali să adopt în această situaţie.
Nu aş dori să-mi fac un PFA, deoarece deşi se doreşte a fi un curs pe termen lung, durata lui ţine de disponibilitatea cursanţilor. În plus, costurile de procedură pentru înfiinţarea acestui PFA sunt anevoiase şi costisitoare, având în vedere că eu prestez un serviciu doar 2 ore pe săptămână, deci venitul este mic.
Care ar fi varianta optimă pentru astfel de cazuri? Am propus ONG-ului varianta unei angajări, dar răspunsul a fost unul evaziv.
Am auzit de această convenţie civilă, şi pentru problema mea pare o soluţie de luat în considerare, dar sunt neavizată în a mă pronunţa.
Prin urmare, aş dori un sfat care să mă ajute să iau o hotarâre în această privinţă.
Vă mulţumesc mult pentru timpul acordat !
In cazul descris de dumneavoastra doar contract de munca pe perioada determinata si cu norma redusa. Il incheiati pe 6 luni, de exemplu, si apoi exista posibilitatea prelungirii pe inca o perioada convenita cu angajatorul.
Daca va infiintati ca pfa la registrul comertului, apoi cu acel contract de prestari servicii intre ong si pfa, sa nu se creeze cumva situatia ca activitatea sa poata fi reconsiderata ca activitate dependenta si sa fie nevoit retroactiv atat angajatorul cat si angajatul sa fie nevoiti sa plateasca contributii ca pentru contractul de munca, dar si cu penalitatile aferente.